Nisâ Suresinin 41. âyet-i kerimesinde belirtilen ümmetlerdeki şahitlerin Yunus 47’de belirtilen kavmin resûlleri olduğunu söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Resûl ve Nebî » Nisâ Suresinin 41. âyet-i kerimesinde belirtilen ümmetlerdeki şahitlerin Yunus 47’de belirtilen kavmin resûlleri olduğunu söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Nisâ Suresinin 41. âyet-i kerimesinde belirtilen ümmetlerdeki şahitlerin Yunus 47’de belirtilen kavmin resûlleri olduğunu söyleyebilir miyiz?

4/NİSÂ-41: Fe keyfe izâ ci’nâ min kulli ummetin bi şehîdin ve ci’nâ bike alâ hâulâi şehîdâ(şehîden).
Artık her ümmetten bir şahit (resûl) getirdiğimiz zaman ve seni de onların üzerine şahit olarak getirdiğimiz zaman (halleri) nasıl olacak?


Her ümmetten bir şahit; kavmin resûlleri. Peygamber Efendimiz (S.A.V) de o resûllerin üzerindeki devrin imamı, nebî. Şahitlerin şahidi.

10/YÛNUS-47: Ve li kulli ummetin resûlun, feizâ câe resûluhum kudıye beynehum bil kıstı ve hum lâ yuzlamûn(yuzlamûne).
Her ümmetin bir resûlü vardır. Onlara, resûlleri geldiği zaman onların aralarında adaletle hükmolundu. Onlara zulmedilmez.


ve li kulli ummetin resûlun: Her ümmetin bir resûlü vardır.
feizâ câe resûluhum kudıye beynehum bil kıstı: Ne zaman ki onların resûlleri gelir, onların aralarında adaletle hükmedilir.
ve hum lâ yuzlamûn(yuzlamûne): Ve onlara zulmedilmez.

Nisâ 41'de belirtilen ümmetlerdeki şahitlerin, Yunus 47’de belirtilen kavmin resûlleri olduğunu söyleyebilir miyiz?

Elbette. Tam onu söylüyor Allahû Tealâ. Zaten 2.'sinde resûl kelimesini kullanmış. Kavim resûllerinden bahsediyor. Bütün ümmetlerin kendi kavimleri. Her bir kavimde o resûl hükmediyor.

Benzer konular