Allah’a ulaşmayı dilemek ve Allah’ a ulaşmak farz olduğuna göre hacet namazı neden kılınıyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah’a ulaşmayı dilemek ve Allah’ a ulaşmak farz olduğuna göre hacet namazı neden kılınıyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dilemek ve Allah’ a ulaşmak farz olduğuna göre hacet namazı neden kılınıyor?

Allah’a ulaşmayı dilemek ve  Allah’a ulaşmak farzdır. Bunun için hacet namazı kılınıyor. Mürşidi görmek üzere. Allah’a ulaşmayı dileyen kişi cehennemden kurtulmuştur. Birinci kat cenneti hak etmiştir. Ama orada bitmemesi lazım olayın. Mürşidine ulaştıracak Allahû Tealâ onu. Ruhu vücudundan ayrılacak ve  Allah’a ulaşacak ruhu. Allahû Tealâ o kişinin ruhu kendisine ulaşıncaya kadar olan devreyi garanti etmiştir. Burada kişinin de kendine düşen görevleri yapması lazım ki, denge kurulsun. Kişi namaz kılsın, oruç tutsun, zekat versin, hacca gitsin, kelime-i şahadet getirsin, zikir yapsın ve  neticede de mürşidine tâbî olsun ki, ruhu vücudundan ayrılsın ve Allah’a doğru yola çıksın. Allah’a ulaşmayı dilemek farz. Allah’a ulaşmakta farz. Hacet namazı neden kılınıyor? diyor kardeşimiz  

Hacet namazı mürşidine ulaşmak için kılınıyor. Ve mürşidine ulaşmazsa kişi, ruhu vücudundan ayrılmaz. Ayrılmayınca da ruhu Allah’a ulaşması mümkün değildir ruhunun. Oysaki Allah’ın sözü kim bana ulaşmayı dilerse ben onu kendime ulaştırırım tarzında.
 
Sevgili kardeşlerim, hacet namazı mürşide ulaşmak için farz kılınmış Allahû Tealâ


Benzer konular