Zumer 7’de Allahû Tealâ şükredenlerden razı olduğunu belirtiyor. Şükredenleri hanif fıtratının muhtevasına tâbî olanlar olduğunu söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Zumer 7’de Allahû Tealâ şükredenlerden razı olduğunu belirtiyor. Şükredenleri hanif fıtratının muhtevasına tâbî olanlar olduğunu söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Zumer 7’de Allahû Tealâ şükredenlerden razı olduğunu belirtiyor. Şükredenleri hanif fıtratının muhtevasına tâbî olanlar olduğunu söyleyebilir miyiz?

39/ZUMER-7: İn tekfurû fe innallâhe ganiyyun ankum, ve lâ yerdâ li ıbâdihil kufra, ve in teşkurû yerdahu lekum, ve lâ teziru vâziratun vizra uhrâ, summe ilâ rabbikum merciukum fe yunebbiukum bimâ kuntum ta’melûn(ta’melûne), innehû alîmun bi zâtis sudûr(sudûri).
Eğer inkâr ederseniz, muhakkak ki Allah, sizden Gani’dir (size ihtiyacı yoktur). Ve O, kulları konusunda küfre razı olmaz. Ve eğer şükrederseniz sizden razı olur. (Hiç)bir günahkâr, diğerinin (başkasının) günahını yüklenmez. Sonra dönüşünüz Rabbinizedir. Böylece size yapmış olduklarınızı haber verecek. Muhakkak ki O, sinelerde olanı bilendir.


Burada Allahû Tealâ’nın rızasına ulaşanlar, hanif fıtratının muhtevasına tâbî olanlar. Bir başka ifade ile, Allah’a ulaşmayı dileyenler. Burada sadırlarda göğüslerde olanı en iyi bilendir. Neyi görecek Allahû Tealâ? Göğsümüzde kalbimizde Allah’a ulaşma dileği var mı? Kimin kalbinde Allah’a ulaşma dileği varsa, onun sadrında olan o dur. Ve  de Allah, Allah’a ulaşmayı dileyeni bunun için bilir. Kalbimizde Allah’a ulaşma dileği varsa;

* Allah onu görür (1).
* İşitir (2).
* Bilir (3).

O sadırlarda olanı en iyi bilir: innehû alîmun bi zâtis sudûr.

Benzer konular