En'âm 87 ve 88. âyet-i kerimelerine göre, hidayet ile Sıratı Mustakîm arasındaki ilişkiyi açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » En'âm 87 ve 88. âyet-i kerimelerine göre, hidayet ile Sıratı Mustakîm arasındaki ilişkiyi açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

En'âm 87 ve 88. âyet-i kerimelerine göre, hidayet ile Sıratı Mustakîm arasındaki ilişkiyi açıklar mısınız?

En'âm 87 ve 88’de Allahû Tealâ diyor ki:

6/EN'ÂM-87: Ve min âbâihim ve zurriyyâtihim ve ihvânihim, vectebeynâhum ve hedeynâhum ilâ sırâtın mustekîm(mustekîmin).
Ve onların babalarından, zürriyetlerinden (nesillerinden) ve kardeşlerinden onları seçtik. Ve onları Sıratı Mustakîm'e (Allah'a ruhu ulaştıran yola) hidayet ettik (ulaştırdık).


Biz onların anne, babalarından, zürriyetlerinden ve kardeşlerinden seçtik. Ve onları Sıratı Mustakîm'e hidayet ettik, Sıratı Mustakîm'e ulaştırdık.

6/EN'ÂM-88: Zâlike hudallâhi yehdî bihî men yeşâu min ibâdihî, ve lev eşrakû le habita anhum mâ kânû ya’melûn(ya’melûne).
İşte bu Allah’ın hidayetidir. Kullarından dilediğini onunla hidayete erdirir. Ve eğer şirk koşsalardı, elbette yapmış oldukları şeyler heba olurdu (boşa giderdi).


İşte bu, yani Sıratı Mustakîm Allah’ın hidayetidir ki; Allah onunla, bu Sıratı Mustakîm ile kullarından dilediğini hidayete erdirir. Eğer onlarda Allah’a şirk koşsalardı, heba olurdu onlardan, işledikleri ameller. Yapmış oldukları şeyler, işlemiş oldukları ameller, heba olurdu diyor Allahû Tealâ.

Sıratı Mustakîm bu 2 âyeti mütealâ ettiğimizde, Allah’a ulaştıran yol olarak çıkıyor karşımıza. Hidayete erdiren yol.

Benzer konular