Mu'min Suresinin 40. âyet-i kerimesini açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Mu'min Suresinin 40. âyet-i kerimesini açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mu'min Suresinin 40. âyet-i kerimesini açıklar mısınız?

Bu nefsi ıslah edici ameller. “İşte onlar mü'minlerdir.” diyor Allahû Tealâ. Burada mü'min olmanın 2. safhası var. 1. safhası Allah’a ulaşmayı dilemek, Kur'ân’da yine mü'min istikametinde o istikamette 7 tane kademe var.
 
Allah’a ulaşmayı dilediğiniz zaman 1. kademe ilk kademedeki mü'min olursunuz. Mürşidinize ulaşıp tâbî olduğunuz zaman ki, Mü’min Suresinin 40. âyet-i kerimesi onu gösteriyor, tâbî olunduğundan itibaren amilussalihat başlar. Kalbine de Allahû Tealâ îmânı yazdığı için, îmânı artmış bir mü'min olursunuz, kalbinize îmân yazıldığı için.
 
Ruhunuzu Allah'a ulaştırdığınız zaman Allah'a ulaşmış bir mü'min olursunuz. Fizik vücudunuzu, nefsinizi Allah’a teslim ettiğiniz zaman bu teslimleri yapmış birer mü'min olursunuz. İrşada ulaştığınız zaman, irşada ulaşan mü'min olursunuz. İradenizi Allah'a teslim ettiğiniz zaman, bihakkın mü'min olursunuz.

Öyleyse nasıl takva 7 kademeyse mü'min olmakta 7 kademedir, huşû da 7 kademedir, Allah’a teslim olmakta 7 kademedir. Bu bapta Allahû Tealâ’nın çeşitli noktalar için mü'min tarifleri var.

Hidayette 7 kademedir, Allah’a ulaşmayı dilediğiniz anda hidayettesiniz. Mürşidinize ulaşıp tâbî olduğunuz zaman îmânı artan bir kişinin hidayetine sahipsiniz. Sonra diğer safhalarda hep hidayetiniz artar; ruhunuzu Allah'a ulaştırdığınız zaman ruhunuz hidayete erer. Fizik vücudunuzu Allah'a teslim ettiğiniz zaman fizik vücudunuz hidayete erer. Nefsinizi teslim ettiğiniz zaman, iradenizi teslim ettiğiniz zaman hepsi kendi cephelerinden hidayete ererler.

Benzer konular