Namaza başlayanlara bile “hidayete ermiş” diyorlar. Gerçek anlamda hidayet ne demektir? Öğrenebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Namaza başlayanlara bile “hidayete ermiş” diyorlar. Gerçek anlamda hidayet ne demektir? Öğrenebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Namaza başlayanlara bile “hidayete ermiş” diyorlar. Gerçek anlamda hidayet ne demektir? Öğrenebilir miyiz?

Hidayet insan ruhunun Allah’a tesliminin adıdır. Kim Allah’a ruhunu teslim etmişse hidayetin birinci teslimini tamamlamıştır. Sonra fizik vücudun teslimi gelir; hidayetin ikinci teslimi tamamlanır. Sonra nefsin teslimi gelir; üçüncü teslim tamamlanır ve iradenin teslimi gelir; dördüncü teslim tamamlanır.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ bütün insanların bu hedeflere ulaşmasını ister. Bütün insanlar için bu hedefler açık ve kesindir. Biz bu hakikatleri sizlere anlatırken büyük bir haz duyuyoruz. Belki bu anlattıklarımızdan bizleri dinleyen insanlar da Allah'a ulaşmayı dilerler de İslâm’ın 5 şartıyla kurtulamayacaklarını öğrenirler.

Sevgili kardeşlerim! İslâm’ın 5 şartı İslâm üzerinde indirilmiş olan en büyük tuzaktır. Namaz kılmak da farzdır, oruç tutmak da farzdır, zekât vermek de farzdır, hacca gitmek de farzdır, kelime-i şahadet getirmek de farzdır. Ama cennetleri araştırdığımız zaman:

* Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir insan 1. kat cennete asla giremez.
* Mürşidine tâbî olmayan bir insan 2. kat cennete giremez ve
* Mürşidine tâbî olunca ruhu mutlaka vücudundan ayrılır, Allah’a ulaşır. İşte ruhunu Allah’a ulaştırmak istemeyen, böyle bir talebi olmayan bir kişi hiçbir zaman 3. kat cennete giremez.
* Sonra fizik vücudun teslimi; 4. cennet. Fizik vücudunu da Allah’a teslim etmesi de tabiî hiçbir zaman mümkün değildir, böyle bir kişinin; 4. kat cennete giremez.
* Nefsini teslim edemez; 5. kat cennete giremez.
* Muhlis olamaz; 6. kat cennete girmesi mümkün değildir.
* İradesini Allah’a teslim edemez; 7. kat cennete de ulaşması mümkün değildir.

Bu kadar basit, bu kadar açık sevgili kardeşlerim!

Allah razı olsun.

Benzer konular