Eşime ve çocuklarıma anlatıyorum hidayet yolunu. Ancak muvaffak olamıyorum. Ne yapmam lâzım? Tavsiyelerinizi diliyorum.

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Eşime ve çocuklarıma anlatıyorum hidayet yolunu. Ancak muvaffak olamıyorum. Ne yapmam lâzım? Tavsiyelerinizi diliyorum.
share on facebook  tweet  share on google  print  

Eşime ve çocuklarıma anlatıyorum hidayet yolunu. Ancak muvaffak olamıyorum. Ne yapmam lâzım? Tavsiyelerinizi diliyorum.

Evlâdım! Eğer beni dinliyorsan, sana hitap etmek istiyorum. Böyle bir şeyde mutlaka zikirlerini arttırmak mecburiyetindesin. Zikirlerini arttırdıkça, gerek ev halkına gerek etrafındaki diğer arkadaşlarına karşı davranış biçimlerinde değişiklik hissedeceksin. Artık eskisi kadar sinirli olmadığını, onları daha çok sevdiğini, onların yaptıkları yanlışlıklara artık eskisi kadar kızmadığını, onları azarlamak yerine onlara mutluluğu anlatmaya başladığını göreceksin ve bu en güzel standartlarda onun, adım adım Allah’a doğru yönelmesini temin edecektir. Başkalarına dînin pozitif olarak tesir etmesinin arkasında sizin onlara yapacağınız en güzel telkinler söz konusu olacaktır. Davranış biçimleriniz mutlaka örnek olan bir hüviyet taşımalıdır. Allah’ın bütün emirlerini yerine getiren, yasaklarını işlemeyen bir hüviyetiniz olması lâzım. İnsanlara Allah’ın güzelliklerini en güzel şekilde anlatabilmeniz lâzım ve 7 safha ve 4 teslimi, onlara her suallerine Allah’ın emrettiği istikamette cevap vererek anlatmanız ve ispat etmeniz lâzım.

Sevgili kardeşlerim! Bu hepinizin elindedir. Adım adım dîninizi öğrenecek ve başkalarına öğreteceksiniz. Kim öğretmeye başlamışsa o, ötekilerden daha hızlı bir şekilde yoluna devam eder. Çünkü öğretmeye çalışan kişiye bir sürü sual ulaşacaktır. O suallerden bir kısmına cevap veremediğini görünce mürşidinden soracaktır. Cevabı alıp, sahibine ulaştıracaktır ama onu öğrenmiş olacaktır. Başka birisi aynı suali sorduğunda kendine, artık o sualin cevabı onda vardır. İşte böylece nadir olan suallerin bile cevapları adım adım o kişide birikecektir ve daha geniş kapsamlı bir dîni ilmin ve yetkinin sahibi olacaktır ve Allahû Tealâ kısa zamanda ona başkalarına tâbiiyet vermesi istikametinde imkân verecektir.

Sevgili kardeşlerim! Böylece herkes bu standartlardan geçerek, başkalarını Allah’ın yoluna davet etmek ve bunu gerçekleştirmek imkânına sahip olacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular