Fussilet 33'e göre Allah velîleri, insanların gafletten kurtulması için gönderiyor diyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Fussilet 33'e göre Allah velîleri, insanların gafletten kurtulması için gönderiyor diyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Fussilet 33'e göre Allah velîleri, insanların gafletten kurtulması için gönderiyor diyebilir miyiz?


Aslında o âyete bakmasak bile tam olay odur. İnsanların gafletten kurtulması için. Çünkü Allah’a ulaşmayı dilemeyenler sadece onlar gaflettedir. Kim Allah’a ulaşmayı dilemiyorsa onlar ilmi seviyeleri ne olursa olsun Allahû Tealân'ın indinde mutlaka gaflettedirler sevgili kardeşlerim. Şimdi bakalım âyet-i kerimeye Fussilet-33:

41/FUSSİLET-33: Ve men ahsenu kavlen mimmen deâ ilâllâhi ve amile sâlihan ve kâle innenî minel muslimîn(muslimîne).
Allah’a davet eden ve salih amel (nefs tasfiyesi) yapan ve: “Muhakkak ki ben teslim olanlardanım.” diyenden daha güzel sözlü kim vardır?


“Ben Allah'a teslim oldum deyip de salih ameller işleyen ve ben Allah'a teslim olanlardanım (ben Allah'a teslim oldum.) diyenden daha güzel sözlü kim vardır?” diyor Allahû Tealâ. “Daha güzel söz söyleyen kim vardır?”

1. olay; ahsen sözü söylemek. Yani insanları hidayete davet etmek. Ve nefsi ıslah edici ameller işlemek ama salâh’ın en üst makamında. Öyleyse Allah'a çağırıyor insanları gafletten kurtarmak üzere.

Benzer konular