Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerin amelleri boşa gidecek mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerin amelleri boşa gidecek mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerin amelleri boşa gidecek mi?

Hayır, sevgili kardeşim, biz söylemiyoruz. Allah söylüyor. Biz sadece Kur’ân-ı Kerim’i söylüyoruz ve bu cevaplar faslında da 2 defa söyledik 2 âyet-i kerimeyi de. Birisi Kehf Suresinin 103, 104, 105. âyetleridir. Orada söylüyor Allahû Tealâ. İkincisi de Zumer Suresinin 65. âyetidir. Bakarsanız siz de oradan görürsünüz.

18/KEHF-103: Kul hel nunebbiukum bil ahserîne a’mâlâ(a’mâlen).
De ki: “Ameller açısından en çok hüsrana uğrayanları size haber vereyim mi?”

18/KEHF-104: Ellezîne dalle sa’yuhum fîl hayâtid dunyâ ve hum yahsebûne ennehum yuhsinûne sun’â(sun’an).
Onlar, dünya hayatında amelleri (çalışmaları) sapmış (kaybettikleri dereceler, kazandıkları derecelerden daha fazla) olanlardır. Ve onlar, güzel ameller işlediklerini zannediyorlar.

18/KEHF-105: Ulâikellezîne keferû bi âyâti rabbihim ve likâihî fe habitat a’mâluhum fe lâ nukîmu lehum yevmel kıyameti veznâ(veznen).
İşte onlar, Rab’lerinin âyetlerini ve O’na mülâki olmayı (ölmeden evvel ruhun Allah’a ulaşmasını) inkâr ettiler. Böylece onların amelleri heba oldu (boşa gitti). Artık onlar için kıyâmet günü mizan tutmayız.


39/ZUMER-65: Ve lekad ûhıye ileyke ve ilâllezîne min kablike, le in eşrakte le yahbetanne ameluke ve le tekûnenne minel hâsirîn(hâsirîne).
Ve andolsun ki, sana ve senden öncekilere: “Gerçekten eğer sen şirk koşarsan (Allah’a ulaşmayı dilemezsen), amellerin mutlaka heba olur. Ve mutlaka hüsrana düşenlerden olursun.” diye vahyolundu.


"Bizler Allah rızası için amellerimizi, ibadetlerimizi yapsak aynı şey değil mi?"

Hayır, değil. Allah rızası için ibadet yapmak hiç kimseyi cehennemden kurtaramaz. Allahû Tealâ ibadet yapmanızı mutlak olarak istiyor. Sizin için istiyor. Derecât kazanmanız için istiyor. Ama Allah’a ulaşmayı dilemezseniz, ibadetlerinizin hepsi boşa gidecek. Peygamber Efendimiz (S.A.V) de aynı şeyi söylüyor: "Hiç kimseyi ibadetleri kurtaramaz." diyor. Sevgili kardeşlerim! Hâlâ anlamadınız mı? Allah’a ulaşmayı dilemek mecburiyetindesiniz. Dilemezseniz gideceğiniz yer cehennem.

"Yani Allah rızası ile Allah’a ulaşmak aynı şey değil mi?"

Kesinlikle değil. Allah’a ulaşmayı dilemezseniz Allah’ın rızasını kazanamazsınız zaten. Allah’a ulaşmayı dilemeyen hiç kimse Allah’ın rızasını kazanamaz. Allah onlardan asla razı olmaz.

Benzer konular