Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerin bütün amelleri boşa gider mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerin bütün amelleri boşa gider mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerin bütün amelleri boşa gider mi?

Bir kişi sevap işliyor ise bu zaten Allah’ın rızasını almak için yapmıyor mu? Siz diyorsunuz ki: "Bu kişinin sevabı günahlarından fazla bile olsa Allah’a ulaşmayı dilemezse bütün amelleri boşa gider."  

Sevgili kardeşim! Biz demiyoruz. Hep bizi Kur’ân-ı Kerim’le karıştırıyorsunuz. Biz sadece Kur’ân-ı Kerim’in âyetlerini söylüyoruz size. Allah söylüyor, Kur’ân-ı Kerim’inde. Diyor ki: "Kim Allah’a ulaşmayı dilemezse, onun amelleri boşa gider." Zumer Suresinin 65. âyet-i kerimesinde Allahû Tealâ açık bir şekilde: "Allah’a ulaşmayı dilemeyen hüsrandadır. Hüsranda olanın da amelleri boşa gider." diyor.    

39/ZUMER-65: Ve lekad ûhıye ileyke ve ilâllezîne min kablike, le in eşrakte le yahbetanne ameluke ve le tekûnenne minel hâsirîn(hâsirîne).
Ve andolsun ki, sana ve senden öncekilere: “Gerçekten eğer sen şirk koşarsan (Allah’a ulaşmayı dilemezsen), amellerin mutlaka heba olur. Ve mutlaka hüsrana düşenlerden olursun.” diye vahyolundu.


Kehf Suresinin 103,104 ve 105. âyetlerinde de Allahû Tealâ diyor ki: "Habîbim! Onlara de ki: ‘Size amellerinizi hasara uğratacak olan şeyi söyleyeyim mi? Onlar ki Allah’a mülâki olmayı (ruhun ölmeden evvel Allah’a ulaşmasını) inkâr ettiler ve âyetlerimizi inkâr ettiler. Onların amelleri boşa gitti."

18/KEHF-103: Kul hel nunebbiukum bil ahserîne a’mâlâ(a’mâlen).
De ki: “Ameller açısından en çok hüsrana uğrayanları size haber vereyim mi?”

18/KEHF-104: Ellezîne dalle sa’yuhum fîl hayâtid dunyâ ve hum yahsebûne ennehum yuhsinûne sun’â(sun’an).
Onlar, dünya hayatında amelleri (çalışmaları) sapmış (kaybettikleri dereceler, kazandıkları derecelerden daha fazla) olanlardır. Ve onlar, güzel ameller işlediklerini zannediyorlar.

18/KEHF-105: Ulâikellezîne keferû bi âyâti rabbihim ve likâihî fe habitat a’mâluhum fe lâ nukîmu lehum yevmel kıyameti veznâ(veznen).
İşte onlar, Rab’lerinin âyetlerini ve O’na mülâki olmayı (ölmeden evvel ruhun Allah’a ulaşmasını) inkâr ettiler. Böylece onların amelleri heba oldu (boşa gitti). Artık onlar için kıyâmet günü mizan tutmayız.


"Allah’a mülâki olmayı (ruhlarını ölmeden Allah’a ulaştırmayı) inkâr ettiler." diyor Allahû Teâla. Bunu inkâr eden insan, ruhunu Allah’a ulaştırmayı dilemeyen kişidir ve "Amelleri boşa gider." diyor Allahû Tealâ. İki âyet-i kerime son derece net olarak bunu söylüyor. Öyleyse eğer Allah’a ulaşmayı dilemezse bir kişi, bütün amelleri boşa gider. Gerçekten öyle. Eğer dilerse, o zaman da Allahû Tealâ onun günahlarını örtüyor.

Sevgili kardeşlerim! Bu kadar faydalı bir şeyden bahsediyoruz size. Kur’ân’ı bilmeyen dîn adamlarından dîn dersleri alıyorsunuz. Bu hakikatlerden onların haberi yok. Size söylemeleri de tabii mümkün değil. Ama biz size söylediğimiz zaman âyeti veriyoruz. O âyeti alıp, onlara da gidip sorun: "Gerçekten bu âyet böyle mi söylüyor?" diye. Göreceksiniz ki; Allah’a ulaşmayı dilemeyen insanların amelleri boşa gider. Kim de Allah’a ulaşmayı dilerse, onun da Allahû Tealâ günahlarını örter. Farklılığı, bu büyük farklılığı görebiliyor musunuz? Öyleyse neden Allah’a ulaşmayı dilemiyorsunuz? Sadece Rabbinizden bir dilekte bulunacaksınız. "Yarabbi! Ben Sana ulaşmayı diliyorum. Beni Sana ulaştır!" diyeceksiniz. Hepsi bu kadar sevgili kardeşlerim!

Benzer konular