Resûlün davetinin Ra'd-36 ve Yûsuf-108’e göre Allah’ın Zat’ına olduğunu söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Resûlün davetinin Ra'd-36 ve Yûsuf-108’e göre Allah’ın Zat’ına olduğunu söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Resûlün davetinin Ra'd-36 ve Yûsuf-108’e göre Allah’ın Zat’ına olduğunu söyleyebilir miyiz?

Resûlün daveti daima Allah’adır. Bakalım beraber şimdi. Ra’d-36:

13/RA'D-36: Vellezîne âteynâhumul kitâbe yefrahûne bimâ unzile ileyke ve minel ahzâbi men yunkiru ba’dahu, kul innemâ umirtu en a’budallâhe ve lâ uşrike bihî, ileyhi ed’û ve ileyhi meâbi.
Kendilerine kitap verilenler sana indirilene sevinirler. Gruplardan, onun bir kısmını inkâr edenlere şöyle de: “Ben, sadece Allah’a kul olmakla ve O'na şirk koşmamakla emrolundum. Ben, O’na davet ederim ve dönüşüm O’nadır (meabım, sığınağım, dönüş yerim O’dur).”


“Kendilerine kitap verilenler, sana indirilene sevinirler. Gruplardan, onun bir kısmını inkâr edenlere şöyle de: ‘Ben, sadece Allah’a kul olmakla ve O'na şirk koşmamakla emrolundum. Ben, O’na davet ederim ve dönüşüm O’nadır.” Yani ruhumu ulaştıracağım yer Allah’tır. Ben O’na davet ederim. Davet Allah’adır.

“ileyhi ed’û: O’na davet ederim.
ve ileyhi meâb(meâbi): Ve dönüş yerim (döneceğim yer)  O’dur.”

Allahû Tealâ Ra’d-36 ve Yûsuf-108’e göre Allah’ın daveti Kendisinedir (O’nadır).
 
İşte Ra’d-36:

“Vellezîne âteynâhumul kitâbe yefrehûne bimâ unzile ileyke ve minel ahzâbi men yunkiru ba’dah(ba’dahu): Ben, sadece Allah’a kul olmakla ve O'na şirk koşmamakla emrolundum. Ben, O’na davet ederim ve dönüşüm O’nadır. Meabım, sığınağım, dönüş yerim O’dur.”

Yûsuf-108:

12/YÛSUF-108: Kul hâzihî sebîlî ed’û ilâllâhi alâ basîratin ene ve menittebeanî, ve subhânallâhi ve mâ ene minel muşrikîn(muşrikîne).
De ki: “Benim ve bana tâbî olanların, basiret üzere (kalp gözüyle basar ederek, Allah’ı görerek) Allah’a davet ettiğimiz yol, işte bu yoldur. Allah’ı tenzih ederim. Ve ben, müşriklerden değilim.”


“De ki: ‘Benim ve bana tâbî olanların, basiret üzere yani kalp gözüyle basar ederek, Allah’ı görerek Allah’a davet ettiğimiz yol, işte bu yoldur. Allah’ı tenzih ederim. Ve ben, müşriklerden değilim.” Yani ben Allah’a ulaşmayı diledim ve Allah’a ulaştım.

Burada Allah'ın davet etmek söz konusu. Her açıdan davetler var.

Benzer konular