Ailemdeki diğer fertlerin de Allah'a ulaşmasını, hidayete ermesini çok istiyorum. Ne yapabilirim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Ailemdeki diğer fertlerin de Allah'a ulaşmasını, hidayete ermesini çok istiyorum. Ne yapabilirim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ailemdeki diğer fertlerin de Allah'a ulaşmasını, hidayete ermesini çok istiyorum. Ne yapabilirim?

Bu kardeşimizin onlara açılması ve Kur’ân âyetlerini göstermesi temel şarttır. Allahû Tealâ’nın, Kur'ân-ı Kerim’inde bunları emrettiğini onlara ispat ederse çok yakın bir gelecekte onların da kendisi gibi Allah'a ulaşmayı dilemeleri, sonra mürşidlerine ulaşmaları, sonra da ruhlarını Allah'a ulaştırmaları mümkün olur. Buraya kadarını Allahû Tealâ garanti ediyor. İfadeyi çok sık kullanıyorum özellikle ki; herkesin aklında kalsın diye: “Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.” Allahû Tealâ Kur'ân-ı Kerim’de açık ve kesin bir şekilde bunu söylüyor. “Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.”

Öyleyse insanlara düşen dilemektir. Ama dilemenin bir palavrası var. İnsanın diledim zannetmesi var. Bir de gerçek anlamda Allah'tan bunu dilemek var. İkisi birbiriyle mukayese edilemez. Gerçek anlamda Allahû Tealâ’dan; “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum.” diye bir talepte bulunan bir insan, eğer kalben bunu istemişse, Allah'ın onu yerine getirmemesi mümkün değildir. Neden mümkün değildir? İşte o âyet-i kerime gereğince: “Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.” Ne demek bu? Palavradan bir insanın “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Benim de ruhumu Sana ulaştır.” demesi başka şey, kalbi bütün bir istek dolu Allah'a ulaşmayı dileyen bir insanın Allah'tan bunu istemesi ötekinden çok farklı bir olay. O, gerçekten istiyor bunu. Allahû Tealâ’nın bunun farkında olmayacağını mı zannediyor yoksa bizim şabanlar?

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın dizaynına dikkatle bakın. O, Allah! Yanılmaz, bütün söyledikleri mutlaka yerine getirir. Onu önleyebilecek olan bir kuvvet mevcut değildir.

Allah razı olsun.

Benzer konular