Zumer-45. âyet-i kerimesinde kalpleri huzursuz olan bu kişiler İsrâ-45 ve 46’da hidayeti reddeden insanlardır diyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Zumer-45. âyet-i kerimesinde kalpleri huzursuz olan bu kişiler İsrâ-45 ve 46’da hidayeti reddeden insanlardır diyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Zumer-45. âyet-i kerimesinde kalpleri huzursuz olan bu kişiler İsrâ-45 ve 46’da hidayeti reddeden insanlardır diyebilir miyiz?

Baştan söyleyelim ki evet. Hidayeti reddeden insanlar, ancak onlar.

39/ZUMER-45: Ve izâ zukirallâhu vahdehuşmeezzet kulûbullezîne lâ yu’minûne bil âhırati, ve izâ zukirellezîne min dûnihi izâ hum yestebşirûn(yestebşirûne).
Ve Allah’ın vahdaniyeti (Tek’liği) zikredildiği zaman, ahirete (Allah’a ulaşmaya) îmân etmeyenlerin kalpleri nefretle ürperir. O’ndan (Allah’tan) başkası zikredildiği zaman onlar sevinirler.


ve izâ zukirallâhu vahdehuşmeezzet kulûbullezîne lâ yu’minûne bil âhıreh(âhıreti): Ve Allah’ın vahdaniyeti (Tek oluşu) zikredildiği zaman, ahirete îmân etmeyenlerin yani Allahû Tealâ’ya ulaşmaya îmân etmeyenlerin kalpleri huzursuz olur.
ve izâ zukirellezîne min dûnihi: Ve O’ndan (Allah’tan) başkası zikredildiği zaman onlar, ferahlanırlar.
izâ hum yestebşirûn(yestebşirûne): Onlar ferahlarlar.
 
Allah'ın tekliği, ruhların Allah'a ulaşmasıyla birlikte bütün ruhların Allah’ta birleşmesi ve tek olmaları söz konusu olacaktır.Sualde, “Zumer-45’de kalpleri huzursuz olan bu kişiler, İsrâ-45 ve 46’da hidayeti reddedenlerdir diyebilir miyiz?” diyor.  Tam onlar, bunlar; Allah'a ulaşmayı dilemeyenler.
 
Göğüslerinin daralması; Allah’ın, o ortamdan oradan ayrılmaları için oluşturduğu bir olay mı yoksa iblisin bir marifeti mi?

Göğüslerinin daralması şeytanın onlara verdiği bir engel, sinirlenme hâli. İlimlerinin yetersiz olduğunu idrak ettikleri zaman sinirleniyorlar. Onları en çok üzen taraf; bir üniversite tahsili yapan bir insanın doçent, doktor, profesör olan bir kişinin bu tahsili hiç almamış olan ama Kur'ân’ı Allah’ın Resûlünden öğrenen bir kişiye karşı yenilgisi. Buna tahammül edemiyorlar. 

Benzer konular