Hastalık konusunda imtihan olmak için sebep önemli midir? Böyle düşünen insanlara Allah'a ulaşmayı nasıl anlatabilirim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Hastalık konusunda imtihan olmak için sebep önemli midir? Böyle düşünen insanlara Allah'a ulaşmayı nasıl anlatabilirim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hastalık konusunda imtihan olmak için sebep önemli midir? Böyle düşünen insanlara Allah'a ulaşmayı nasıl anlatabilirim?

Çevremizdeki insanlardan şöyle duyuyoruz: “Hormonlu yiyecekler çoğaldı, hastalıklar da çoğaldı.” diyorlar. Hastalık konusunda imtihan olmak için sebep önemli midir? Böyle düşünen insanlara Allah'a ulaşmayı nasıl anlatabilirim?

Aslında söylenen söz doğrudur. Hormonlu yiyecekler çoğaldı. Buna paralel olarak hastalıklar da çoğaldı. Gerçekten hastalıkların temelinde hormonlu yiyecekler 1. faktördür.

“Hastalık konusunda imtihan olmak için sebep önemli midir?”

Bu, Allah'ın o kişinin durumuna göre tercihine bağlı bir husus. Dilerse hastalıkla imtihan eder, ona doğruyu öğretmek üzere. Dilerse başka metotlar kullanır; ama mesela mallarınızdan eksiltmek gibi. Tasavvufta olan kişilerin de hastalıkla imtihan olmaları, Allah'ın normal bir işlevidir. Kişi hasta olduğu zaman Allah'a daha yakın hisseder kendisini. Ve Allah'tan eskiden olduğundan çok daha fazla dilekte bulunur. Hastalığın üzerinden alınmasını ister. Allah'tan bunu talep eder. Böyle bir noktada kişinin Allah'a olan ihtiyacı, hastalığın geçmesi için Allah'a yakarışı çok daha üst boyuta ulaşır. Bu da o kişi için pozitif bir vetiredir.

“Böyle düşünen insanlara Allah'a ulaşmayı nasıl anlatabilirim?”

Allah'a ulaşmayı 2. planda anlatacaksınız. Allah'a ulaşmayı dilemeyi onlara anlatmalısınız. Allah'ın bize verdiği ruhun bir emanet olduğunu, bu ruhun mutlaka Allah'a geri dönmesinin Allahû Tealâ tarafından kesin bir şekilde emrolunduğunu açıklayacaksınız.

Benzer konular