İnsan kendi ruhunun Allah’a ulaştığını kendi bilir mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » İnsan kendi ruhunun Allah’a ulaştığını kendi bilir mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsan kendi ruhunun Allah’a ulaştığını kendi bilir mi?

Sayın Hocam! İnsan kendi ruhunun Allah’a ulaştığını kendi bilir mi? (Hayır, bilmez.) Sizin anlattığınız gibi gök katlarında bilerek mi yaşar?

Hayır, yaşamaz. Bu konu ancak salâh makamında, ihlâs makamında bir kişi için geçerlidir. Ne zaman kalp gözünüz açılırsa, o zaman da gök katlarını göremezsiniz. Önce yer katlarını göreceksiniz. Daimî zikre ulaştınız; önce 7 kat cehennemi gösterir Allahû Tealâ. Sonra zemin kattaki anadergâhı gösterir (devrin imamının dergâhını). Yani bizim dergâhımızı gösterir. O dünyadaki maddi dergâha benzemez. Manevî dergâhın altın kapısı vardır ve sonra gök katlarını birer birer görmeye başlar. Birincisinde ulul’elbab makamındadır. Yer katlarında yerlerin melekûtu gösterilir. Kişi daimî zikre ulaşmıştır, kalp gözü ve kalp kulağı açılmıştır. Allah ile konuşabilmektedir. Ama gök katlarını göremez. Ne zaman ki o kişi ihlâs makamına geçer (zaten ihlâs makamına geçtiği 1. gök katının gösterilmesiyle belli olur) ondan sonra 7 gök katını da görecektir. Kalbinde 14 mertebe müzeyyen olma söz konusu olacaktır. Daha sonra salâh makamında iradesini de Allah’a teslim edecek, Allah’ın Zat’ını da görecektir. Allah razı olsun.

"Hocam! Gecenin en güzel saatinde uyandırıp Rabbimizi zikretmeyi nasip eyle." (Bu konuda duacı oluruz inşaallah. Biz sadece dua edebiliriz. Kabul etmek, Allah’ın işi. Kabul etmesi için de dua ederiz inşaallah. Allah razı olsun.)

Benzer konular