Allah Kur’ân-ı Kerim’de; “İnsanı, değişerek en güzele ulaşacak şekilde yarattık.” diyor. Bu değişim nasıl olabiliyor? Bize açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Allah Kur’ân-ı Kerim’de; “İnsanı, değişerek en güzele ulaşacak şekilde yarattık.” diyor. Bu değişim nasıl olabiliyor? Bize açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah Kur’ân-ı Kerim’de; “İnsanı, değişerek en güzele ulaşacak şekilde yarattık.” diyor. Bu değişim nasıl olabiliyor? Bize açıklar mısınız?

Allah'a ulaşmayı dilemek başlangıç noktası konunun. Böyle bir insanda Allahû Tealâ mürşid sevgisi oluşturuyor. Hacet namazı kıldığında mürşidini o kişiye gösteriyor. Bu kişi tekrar hacet namazı kılıp sorsa gene aynı mürşid gösterilir, Allahû Tealâ tarafından. 10 defa sorsa 10 defa, 100 defa sorsa 100 defa aynı mürşid gösterilir ve kişi gidip o mürşide tâbî olmak mecburiyetinde, yeri neresi olursa olsun. Oradaki gerekli şartları temin edecek olan Allah’tır. Göndermek istediği, Allah’a ulaşmayı dileyen, mürşidine ulaşmayı dileyen bu kişiyi Allahû Tealâ mutlaka o ait olduğu yere göndermek imkânını sağlayacaktır.

Sevgili kardeşlerim! Allah’a güvenin. Allahû Tealâ hepinizin kurtulmasını istiyor. Ama bileceksiniz ki; Allah’sız bir kurtuluş hiçbir şekilde mümkün olamaz. Basamaklara birer birer bir defa daha bakalım:

• Allah'a ulaşmayı dileyip de ölen bir kişi 1. kat cennetin sahibi olarak ölür.
• Mürşidine tâbî olarak ölen bir kişi 2. kat cennetin sahibi olarak ölür.
• Ruhunu Allah’a ulaştıran bir kişi 3. kat cennetin sahibi olarak ölür.
• Fizik bedenini teslim eden bir kişi 4. kat cennetin sahibi olarak ölür.
• Nefsini teslim eden bir kişi 5. kat cennetin sahibi olarak ölür.
• Muhlis olan kişi 6. kat cennetin sahibi olarak ölür.
• İradesini de Allah’a teslim eden bir kişi 7. kat cennetin sahibi olarak ölür.

Öyleyse 7 kat cennetin her biri için Allahû Tealâ kanununu koymuştur. Tereddüt ettiğiniz noktaları her zaman bizden sorabilirsiniz sevgili kardeşlerimiz!

Allah razı olsun.

Benzer konular