Mutlaka bir kâmil mürşide tâbî olmak lâzım diyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mutlaka bir kâmil mürşide tâbî olmak lâzım diyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mutlaka bir kâmil mürşide tâbî olmak lâzım diyebilir miyiz?

Evet, gördük ki mürşide tâbî olmak farz! Mutlaka tâbî olmak farz ama eğer bana sorsaydınız; “Mürşide ulaşmadan da Allah’ın cennetine gidilebilir mi?” Evet, gidilebilir sevgili kardeşlerim!

Kim Allah’a ulaşmayı dilemişse dilediği anda, cehennemlik olmaktan kurtulmuştur, Allah’ın cennetine gitmiştir. Birkaç dakika sonra ölse, ertesi gün ölse, bu kişinin gideceği yer mutlaka cennettir. Neden? Çünkü Allahû Tealâ, o kişi Allah’a ulaşmayı diler dilemez, eğer kalbinden dilemişse yani o kişi ruhunu Allah’a ulaştıracağına kesin şekilde inanıyorsa Allahû Tealâ o zaman, ona furkanlar vermek suretiyle o kişinin bu konudaki idrakini derhal açacaktır ve de böyle bir insan, mürşidine mutlaka ulaşacaktır. Allah onu Kendisi ulaştıracaktır. Ona, hacet namazını kıldığında mutlaka mürşidini gösterecektir. Ama bir kişi mürşide ulaşmadan evvel, Allah’a ulaşmayı dilediği an; Allah ona, durumuna göre 7 tane furkan verir veya 4 tane furkan verir veya 1 tane furkan verir ama hepsi, kişiyi gören, işiten ve idrak eden noktaya ulaştıracaktır. Ve o kişinin idraki açılır.

Ve bir kâmil mürşide tâbî olmak şarttır. Allahû Tealâ’nın farzıdır. Demin söyledik, Mâide-35’te bu husus farz kılınmıştır!

Ama sevgili kardeşlerim, o kadar değil! Bir kişi Allah’a ulaşmayı dilediği anda zaten cehennemden kurtulmuştur. Mürşidine ulaşmadan ölmüşse bu kişi, Allah’a ulaşmayı dilemiş, birkaç gün içinde ölmüş. Böyle bir kişi mutlaka Allah’ın cennetine gider. Çünkü Allahû Tealâ onun bütün günahlarını örtüyor. Verdiği furkanlar sayısı kadar (sayısına paralel olarak) 2 furkan verdiyse %50, %50 günahlarının %50’si kadardır bu furkanlar. 1 furkan verdiyse günahlarının %100'ü kadardır. 7 furkan verdiyse herbir furkan günahlarının 1/7’ini götürür. Böylece kişinin günahlarının hepsi kadar, sevap hanesine neticeler yazılır ve bu kişi, daha mürşidine ulaşmadan önce mutlaka kurtuluşa ulaşır. Ama bu noktadan sonra kişi hayatına devam ediyorsa zaten onun kalbine mürşid sevgisini verecek olan Allah’tır.

Eğer bir insan Allah’a ulaşmayı dilediğini zannediyorsa ama mürşid sevgisi oluşmamışsa kalbinde, o kişi Allah’a ulaşmayı dilememiştir. Bir kişi Allah’a ulaşmayı dilerse Allah ona namazı sevdirir, orucu sevdirir, zekâtı sevdirir, zikri sevdirir. Bütün ibadetleri onun için zevk haline getirir. Bütün ibadetler o kişi için zevk haline gelir. Allah onları zevk haline getirir. Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişinin idraki açılmaz sevgili kardeşlerim!

Benzer konular