Müslüman bir aileden geliyoruz ve hamd olsun bu doğrultuda gidiyoruz. Allah'ın rızasını kazanmaya çalışıyoruz. Bizim de Allah'a ulaşmayı dilememiz gerekiyor mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Müslüman bir aileden geliyoruz ve hamd olsun bu doğrultuda gidiyoruz. Allah'ın rızasını kazanmaya çalışıyoruz. Bizim de Allah'a ulaşmayı dilememiz gerekiyor mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Müslüman bir aileden geliyoruz ve hamd olsun bu doğrultuda gidiyoruz. Allah'ın rızasını kazanmaya çalışıyoruz. Bizim de Allah'a ulaşmayı dilememiz gerekiyor mu?

Evlâdım! Gerekmez mi? İslâm, “teslim olan” demek. Eğer sen Allah'a ulaşmayı dilemezsen ve bunu gerçekleştirmezsen İslâm olamazsın. En azından İslâm olmak için harekete geçmiş olman, temel şartını teşkil ediyor konunun. Bir insan Allah'a ulaşmayı diler. Ve diledikten sonra mesela ölür. Ölür ama o kişi 1. kat cennete girecektir. Çünkü Allah'a ulaşmayı dilemiştir. Bir başkası Allah'a ulaşmayı diledikten sonra mürşidine tâbî olmuş sonra ölmüşse, o kişi 2. kat cennete girer. Ve başka bir kişi fizik vücudunu da Allah'a teslim edip ondan sonra ölmüşse 3. kat cennete girer. Böylece cennetler sıralaması giderek daha üst, daha üst, daha üst kat seviyelere; Allah'a ulaşmayı dileyerek ölmek, mürşide tâbiiyetle ölmek, ruhunu Allah'a ulaştırdıktan sonra ölmek, fizik vücudunu Allah'a teslim ederek ölmek, nefsini teslim etmekle ölmek, muhlis olmak ve iradeyi Allah'a teslim etmek 7 tane cenneti ifade eder. Ve Allahû Tealâ kanunlarını koymuş. Asırlardan beri bu böyle devam ediyor. Bütün insanların cehennemden kurtulması mümkün! Yeter ki; Allah'a ulaşmayı dilesinler, arkasından da mürşidlerine ulaşsınlar, tâbî olsunlar. Bu tâbiiyet, onları mutlaka ruhlarını Allah'a ulaştırmaya yönlendirecek ve bunu gerçekleştireceklerdir. En az 3. kat cennetin sahibi olacaklardır. Her şey çok güzel sevgili kardeşlerim!

Allah razı olsun.

Benzer konular