Nefsimizi nasıl ıslah edebiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Nefsimizi nasıl ıslah edebiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Nefsimizi nasıl ıslah edebiliriz?

Nefsin ıslahı için sadece bir tek çözüm var sevgili kardeşlerim! Adı zikir yani:

• “Allah” kelimesini “Allah, Allah, Allah, Allah” diye sesle veya
• Sessiz veya
• Başkasına göstermek istemiyorsa şu veya bu sebeple, dilini de kımıldatmadan içindeki sesle “Allah” kelimesini tekrar etmek…

Sevgili kardeşlerim! Zikir yaparsak, bir mürşide tâbî olmuşsak ve o mürşid bize zikir yapmayı emretmişse onun verdiği zikir sayısınca, biz zikrimizi gerçekleştirebiliyorsak huzurumuzun her geçen gün arttığını, daha çok mutlu olduğumuzu yaşarız. Zikrin seviyesi arttıkça, zaman süreci genişledikçe, daha uzun bir zaman parçasına ulaştıkça daha çok mutlu olduğumuzu açık ve kesin bir şekilde Allah bize ispat eder. Bu ise bizim için bir sevinç vesilesi olur ve her geçen gün zikrimizi arttırmaya çalışırız. İşte daimi zikre ulaşmak için kişinin gayreti bu istikamette hiç vazgeçmeden, yavaş bir tempo içinde zikir seviyesini arttırmaktır.

Sevgili kardeşlerim! Diyelim ki; 5 günde bir zikir arttırıyorsunuz. Az bir miktarda arttırmanız sizin için yeterli. Neden? Çünkü önünüzdeki zaman parçaları içinde farkına bile varmadan merdivenleri birer birer çıktığınızı göreceksiniz. İşte bu kolayca zikir merdivenlerini çıkmaktır. Ama birden bire çok büyük ölçüde bir zikir seviyesine ulaşmak isterseniz, bunu başaramadığınızı göreceksiniz. Onun için kendinizi sıkıntıya sokmanız gerekli değil sevgili kardeşlerim! Az miktarda bir zikirle işe başlayıp devam ettikçe, bu zikir seviyesini yavaş yavaş, az bir ölçüde artırmak sizi hedefinize belki biraz uzun bir devrede ama mutlaka ulaştırır.

Allah razı olsun.

Benzer konular