Allah'a ulaşmayı diliyorum. Mürşide tâbî olmam gerekiyor mu? Mürşide tâbî olmadan kendi başıma nefs tezkiyesi yapabilir miyim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Allah'a ulaşmayı diliyorum. Mürşide tâbî olmam gerekiyor mu? Mürşide tâbî olmadan kendi başıma nefs tezkiyesi yapabilir miyim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmayı diliyorum. Mürşide tâbî olmam gerekiyor mu? Mürşide tâbî olmadan kendi başıma nefs tezkiyesi yapabilir miyim?

Hiç kimse kendi başına nefs tezkiyesi yapamaz. Mürşide tâbî olmayan birisinin ruhu vücudundan ayrılıp Allah’a doğru yola hiçbir zaman çıkamaz. O kişi asla ermiş evliya olamaz.

Öyleyse Allah’ın kanunları var. “Hacet namazını kılacaksın.” diyor Allahû Tealâ. Mürşidinin kim olduğunu Allah’a soracaksın. Allah’ın gösterdiği o mürşide ulaşacaksın. Ama sen Amerika’dasın, mürşidin Türkiye’de. Tamam, Türkiye’ye gideceksin bunun gereğini gerçekleştireceksin. Ama kişinin imkânları yok. O zaman Allahû Tealâ ona hacet namazını kılarsa başka bir mürşidi, belki mürşid seviyesinde olmayan birisini gösterecektir, oradaki şartlara göre. Ama cereyanı olan, o cereyanı onun ulaşması lâzımgelen mürşidden evvelce almış olan birisinden o cereyan alınabilir. Allahû Tealâ için çözümsüz bir olay olamaz. Allah her şeye kaadirdir ve emrini mutlaka gerçekleştirir. Kaldı ki; onca mürşid bunun için yaşıyor. Allah’tan sormanız lâzımgelen şeyleri onun sorması neyi sağlar? Cevabı almasını ve size ulaştırmasını sağlar. Bu kadar basit.

Allah razı olsun.

Benzer konular