Çocuklarımıza inançla ilgili baskı yapmak doğru mudur? Ne yapmamız gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Dîn » Çocuklarımıza inançla ilgili baskı yapmak doğru mudur? Ne yapmamız gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Çocuklarımıza inançla ilgili baskı yapmak doğru mudur? Ne yapmamız gerekir?

Çocuklarımıza baskı yapmadan Allah’ın emirlerini sevdirmenin yollarını aramalıyız. Sevdirmekten bahsediyorum sevgili kardeşlerim, zorla yaptırmaktan değil.

Öyleyse Allahû Tealâ; “Seviniz, sevdiriniz” diyor, “Nefret etmeyiniz, nefret ettirmeyiniz!” diyor. Öyleyse nefret etmek de bize yasak. Kendimizden nefret ettirmek de hatta başka insanları diğerlerinden nefret ettirmek de yasak. Öyleyse sevgili kardeşlerim, bizler sevmeyi öğrenmek mecburiyetinde olanlarız ve Allah’ın yolunda ilerledikçe, zikrimizi arttırdıkça mutluluğumuzun arttığını göreceğiz. Bu konu daimî zikre ulaştığı zaman, Allah ile konuşabildiğinizi göreceksiniz sevgili kardeşlerim! İşte dünyadaki en mutlu insanlardan birisi olacaksınız o zaman. Hepinize kapılar ardına kadar açık. Zikrinizi hedeflere ulaştırmadıkça bu hedefler gerçekleştirilmez. Allahû Tealâ tarafından hedeflere ulaştırılmazsınız. Her ulaştığınız merhale gayretinizin bir mükâfatıdır. İbadetleri severseniz ki; bunların en önemlisi zikirdir. Çünkü nefsinizin kalbindeki afetlerin azalmasını zikrin dışındaki ibadetler gerçekleştiremez. Zikir yani “Allah” kelimesinin “Allah, Allah, Allah, Allah” diye sesle tekrarı veya sessiz tekrarı veya dilinizi de kımıldatmadan içinizdeki sesle, kalbinizdeki sesle “Allah” kelimesini dilinizi kımıldatmadan tekrarınız da size derecat kazandırır.

Sevgili kardeşlerim! Allah ile bile olmak varken yani Allah ile beraber olmak varken, zikri arttırmak yoluyla daimî zikre ulaştığınızda mutlaka Allah ile konuşabilmek imkânına sahip olmak varken, neden eksik kalalım ki sevgili kardeşlerim?  Bunları gerçekleştirin ki; hedeflere ulaşın. Dünyadaki en mutlu insanlardan birileri olun. Dünyadaki en mutlu insanlar daimî zikre ulaşanlardır. Onlar sadece severler; nefret etmezler. Onlar sadece başka insanlara yardım ederler; yardıma engel olmazlar.

Sevgili kardeşlerim! Allah’ı sevmenin, daha çok sevmenin, nefsinizin kalbindeki afetleri azaltmanın, daha çok azaltmanın tek yolu zikri arttırmaktır. Zikir yani “Allah” kelimesinin “Allah, Allah, Allah, Allah” diye sesli veya sessiz, hatta dili bile kımıldatmadan söylenmesi Allahû Tealâ için kabul edilen üç ayrı standarttır.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın sizden istediği şey insanlardan nefret etmeniz değil; insanları sevmeniz ve yardım etmenizdir. Bir defa daha söylüyoruz: “Seviniz, sevdiriniz. Nefret etmeyiniz, nefret ettirmeyiniz!” buyuruyor Allahû Tealâ.

Allah razı olsun.

Benzer konular