Allahû Tealâ neden başka başka dînler göndermiştir, insanlar yahudi, hristiyan, müslüman olarak ayrılmıştır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Dîn » Allahû Tealâ neden başka başka dînler göndermiştir, insanlar yahudi, hristiyan, müslüman olarak ayrılmıştır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allahû Tealâ neden başka başka dînler göndermiştir, insanlar yahudi, hristiyan, müslüman olarak ayrılmıştır?

İnsanların yahudi, müslüman, hristiyan olması, onların seçmeleriyle oluşur. Burada da aileler genellikle tesir sahası sahibidirler. Genellikle müslüman bir ailenin hristiyan bir çocuğu genel olarak olmaz. Ama bir istisna, birisinin oğlu öyle bir şey olmuşsa, bu, o çocuğun isteği üzerine gerçekleşen bir olaydır.

Sevgili kardeşlerim! Unutmayın, Hz. Musa da bir peygamberdir. Hz. İsa da bir peygamberdir. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz de bir peygamberdir. Biz kendi peygamberimize değer veririz. O bizim peygamberimizdir ve onun bize verdiği emirleri yerine getirerek yaşarız ömrümüz boyunca. Biz müslümanlar meselâ namaz kılarız. Hristiyanlarda ve musevilerde böyle bir namaz olayı söz konusu değil.

Sevgili kardeşlerim! Zikir, biz müslümanlar için çok önemli hatta en önemli tatbikattır. Allahû Tealâ diyor ki bu konuda: “ve le zikrullahi ekber…”

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


ve: Ve.
le: Mutlaka.
zikrullah: Allah’ın ismini “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah…” diye tekrar etmek
ekber: Daha büyüktür.

Yani aklınıza gelen her türlü ibadeti bir araya getirin, ona bunu da ekleyin, bu sonuncusu hepsinden alâdır, hepsinden çok daha kıymetlidir;  zikir.

Allah razı olsun.

Benzer konular