Allah’a ulaşmayı dilemenin dîni yaşamdaki yeri nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah’a ulaşmayı dilemenin dîni yaşamdaki yeri nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dilemenin dîni yaşamdaki yeri nedir?

Tekrar eder misin? Allah’a ulaşmayı dilemenin…?

- Dîni yaşamdaki yeri nedir?

Dîni yaşamdaki yeri mutlak bir şekilde onu gerçekleştirmektir.

Sevgili kardeşlerim! Dînimiz ‘İslâm dîni’ yani ‘Allah’a teslim dîni.’ Hiç kimse mürşidine tâbî olmaksızın ruhunu Allah’a teslim edemez. Hiç kimsenin ruhu, Allahû Tealâ tarafından tayin edilmiş mürşidine ulaşıp da tâbî olmadan onun vücudunu terk edip, Allah’a doğru yola çıkamaz, Allah’a ulaşamaz. Ee, o zaman böyle olmayan insanların, mürşide ulaşmayan insanların, ruhlarını Allah’a teslim etmesi elbette mümkün değildir.

Bütün insanlar için Allahû Tealâ bir kanun koymuş: Mürşidine tâbî olmak ve cereyanı mürşidinden alarak ruhunu Allah’a ulaştırmak. O cereyan yoksa ruh vücudu terk edemez.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ istiyor ki; herkes Allah’a ulaşmayı dilesin. Herkes Allah’tan mürşidini sorsun, öğrensin. O mürşidine veya onun bir vekiline, kendi bulunduğu yerdeki bir vekiline tâbî olsun. Herşey tâbiiyetle başlar. Ruh, tâbiiyetle vücudu terk eder. Sırayla 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. kat göklere kadar ulaşır. Oradan Sidretül Münteha’ya ulaşır. Oradan da Allah’ın Zat’ına ulaşır. İşte ‘ermiş’ demek ‘ruhun, o kişi dünya hayatını yaşarken Allah’a ulaşması’ demektir. Ruh, ne olur? 7-8 aylık bir zaman devresi içinde Allah’ın 7 tane gök katını aşar. Sidretül Münteha’ya ulaşır. Oradan da Allah’ın Zat’ına ulaşır. Allah’ın Zat’ında yok olur. Allah’ın Zat’ından gelmiştir. Allah tarafından üfürülmüştür ve geriye tekrar Allah’a geri döner.

İşte sevgili kardeşlerim, bütün insanlar için kapılar ardına kadar açık. Herkes Allah’tan mürşidini soracak. Hacet namazını kılıp sormak şarttır. Ve o mürşide ulaşıp tâbî olunca ruhu vücudunu terk edecek, 7-8 aylık bir devrede de o kişinin ruhu Allah’ın Zat’ına erecektir. Allah razı olsun.

Benzer konular