Kişi Allah’a ulaşmayı dilemeden herhangi bir mürşide tâbî olursa bu tövbe Allah’ın yanında geçerli midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Kişi Allah’a ulaşmayı dilemeden herhangi bir mürşide tâbî olursa bu tövbe Allah’ın yanında geçerli midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kişi Allah’a ulaşmayı dilemeden herhangi bir mürşide tâbî olursa bu tövbe Allah’ın yanında geçerli midir?

Bu kişi Allah’a ulaşmayı dilemeden bir mürşide tâbî olursa, kendi açısından Allahû Tealâ onun hedeflerine bakar. Allah’ın istediği 1. faktör, o kişinin ruhunu hayattayken Allah’a ulaştırmayı dilemesidir. Bu, kişiyi cehennemden cennete ulaştıracak olan temel faktördür. Eğer yoksa, kişi Allah’a ulaşmayı dilememişse, o zaman o kişinin kazandığı dereceler zaten imkânsızdır ki; kaybettiği dereceleri aşabilsin. Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın kanunları var sevgili kardeşlerim! Ve o 7 tane şart:

1- Allah’a ulaşmayı dilemek,
2- Mürşide tâbiiyet,
3- Ruhun Allah’a ulaşması,
4- Fizik bedenin teslimi,
5- Nefsin teslimi,
6- Muhlis olmak,
7- Ve iradeyi Allah’a teslim etmek 7 tane safhadır.

Bunların 7’sini de gerçekleştiren bir insan 7. kat cennete girer. Öyleyse bütün insanlar için Allah’ın emrettiği hususlar var. Bunların gerçekleştirilmesi var. Ve herkes için ayrı bir derecat kazanma sistemi söz konusudur. Çünkü hiç kimsenin yaptığı bütün davranış biçimleri başkalarıyla eşitlik sağlamaz. Herkes kendi istediğini yapmakta serbesttir. Buna göre derecat kazanacaktır veya kaybedecektir. Allah razı olsun.

Benzer konular