Bahsettiğiniz teslimleri gerçekleştirmek için Allah’a ulaşmayı dilemek yeterli midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Beka Makamı » Bahsettiğiniz teslimleri gerçekleştirmek için Allah’a ulaşmayı dilemek yeterli midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bahsettiğiniz teslimleri gerçekleştirmek için Allah’a ulaşmayı dilemek yeterli midir?

Yeterli değildir.

Allah’a ulaşmayı dilemek, bu kişinin başlangıç seviyesini ifade eder. Bundan sonra bu kişi mutlaka hacet namazını kılıp, mürşidini Allah’tan sormak mecburiyetindedir. Ve hacet namazını kılar da mürşidini Allah’tan sorarsa, Allah mutlaka ona mürşidini gösterir. Bu noktadan itibaren kişinin gidip, mürşidine tâbî olması şarttır. Kişi Allah’a ulaşmayı dilediği için 1. kat cennetin sahibi olmuştur. Mürşidine tâbiiyetle 2. kat cennetin sahibi olur. Ve ruhu vücudunu terk ederek Allah’a doğru yola çıkar. Bu kişi zevkle zikirlerini gerçekleştirir, namazlarını kılar. Allah’ın verdiği emirleri yerine getirmek onun için artık bir zevk haline gelir. Ve bu kişi, 7-8 aylık bir devrenin sonunda ruhunu Allah’a ulaştıracaktır. Ne yapmıştır?

Hacet namazını kılmıştır. Allah’tan mürşidini sormuştur. Allah’ın kendisine gösterdiği mürşide giderek ona tâbî olmuştur. Tâbî olduğu anda da ruhu Allah’a doğru yola çıkmıştır. Bu yola çıkış 7-8 aylık bir devrede 7 tane gök katının aşılması, 7. gök katında 7 tane âlemin geçilmesi ve Sidretül Münteha’ya ulaşma, oradan da Allah’ın Zat’ına ulaşma şeklinde tecelli eder. Ruh, Allah’ın Zat’ına ulaştığı zaman Allah’ın Zat’ında yok olur. Bu, o kişinin ‘ermiş’ olduğunu gösterir. Kişinin ruhu, Allah’a ulaşmış ve Allah’ta ifna olmuştur, yok olmuştur. Kişi ruhunu Allah’a ulaştırmış, ‘ermiş evliya’ olmuştur. Peki, burada film biter mi?

Bitmez. Ama bu kişi cennete girer mi? Girer. Başlangıçtan itibaren sayarsak 7 tane cennete karşılık 7 tane safha var. Söyledik:

- Allah’a ulaşmayı dileyip de ölen bir kişi 1. kat cennete girerken,
- Bunu aşan, mürşidine tâbî olup da ölen bir kişi 2. kat cennete girer.
- Bunu aşan, ruhunu Allah’a ulaştıran kişi 3. kat cennete girer.
- Fizik bedenini teslim eden kişi 4. kat cennete,
- Nefsini teslim eden 5. kat cennete,
- Muhlis olan 6. kat cennete,
- İradesini de Allah’a teslim eden 7. kat cennete girer.

Bütün insanlar için Allah’ın kanunları var. Bedavadan Allahû Tealâ bir şey vermiyor sevgili kardeşlerim! Ve herkes Allah’ın emirlerini yerine getirmek mecburiyetinde. Allah’ın bundan muradı ne? O insanların mutluluğu! Çünkü iki tane alternatif var.

- Birisi cehenneme gitmek.
- Birisi cennete girmek.

Eğer insan Allah’a ulaşmayı dilememişse o kişinin gideceği yer Allah’ın cenneti olamaz. Bir kişinin Allah’a inanması, onun cennete girmesine sebebiyet vermez. Allah’a ulaşmayı dilemek mutlaka lâzımdır ki; 1. kat cennetin sahibi olsun kişi. Mürşidine tâbî olmak mutlaka gerektir ki; 2. kat cennetin sahibi olsun. Kişi mürşide ulaşıp da tâbî olursa ruhu zaten vücudundan ayrılıp, Allah’a doğru yola çıkacaktır. 7-8 aylık bir devrede de Allah’ın Zat’ına ulaşacaktır; 3. kat cennetin sahibi olacaktır. Kişinin fizik vücudunu teslim etmesi 4. kat cenneti ona tayin eder, sahip kılar. Sonra fizik bedenini teslim eder; 5. kat cennet, nefsini teslim eder; 6. kat cennet, iradesini Allah’a teslim eder ve 7. kat cennet o kişinin olur. Allah razı olsun.

Benzer konular