Herkes tebliğe muhatap olur mu? Mâûn Suresinin 4 ve 5. âyetlerinin bu konuyla bir alakası var mı?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Herkes tebliğe muhatap olur mu? Mâûn Suresinin 4 ve 5. âyetlerinin bu konuyla bir alakası var mı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Herkes tebliğe muhatap olur mu? Mâûn Suresinin 4 ve 5. âyetlerinin bu konuyla bir alakası var mı?

Efendimiz inşaallah sizden öğrendik ki herkes hayatta iken mutlaka tebliğe muhatab olur. Bugün insanların çoğu bize diyorlar ki: “Benim annem, babam, dedem vs. bunları duymadan öldü. Onlar 5 vakit namazlarını kılarlardı. Şimdi siz onların cehenneme mi gittiğini iddia ediyorsunuz?”
 
Evet, eğer Allah’a ulaşmayı dilememişlerse gidecekleri yer cehennemdir diyoruz. Ve biz iddia etmiyoruz, Kur’ân aynen böyle söylüyor.   

Mâûn Suresi 4 ve 5. âyetlerin bu konuyla bir alâkası var mı, bakalım;

107/MÂÛN-4: Fe veylun lil musallîn(musallîne).
İşte o namaz kılanlara yazıklar olsun.


“İşte o namaz kılanların vay haline.”

107/MÂÛN-5: Ellezîne hum an salâtihim sâhûn(sâhûne).
Onlar ki, namazlarından gâfil olanlardır.


“Onlar ki namazlarından gâfil olanlardır.”

İşte İslâm’ın 5 şartıyla insanların aldatılması olayı. Şeytan, hedeflerin hepsini yok etmiş. Allah’a ulaşmayı dilemek, mürşide ulaşmak, ruhu, vechi, nefsi Allah’a teslim etmek, irşada ulaşmak ve iradeyi Allah’a teslim etmek; 7 safhanın 7’sini de yok etmiş. Demiş ki insanlara: “Namaz kılacaksın, oruç tutacaksın, zekât vereceksin, hacca gideceksin, kelime-i şahadet de getireceksin, tamam. Doğru cennete gidersin.” Ve insanlar bu sözlere kanarak doğru cehenneme gitmişler. Aynen öyle.

Allahû Tealâ açık ve kesin bir şekilde Kur’ân-ı Kerim’e hükmünü koymuş. Bütün sahâbe gerçekleştirmiş. Osmanlı’nın yükselme devresinde tebanın çok büyük bir kısmı gerçekleştirmiş; %90’dan fazlası. Ama sonra bugünkü Türkiye oluşmuş. İnsanların %90’dan fazlasının cehenneme gideceği bir Türkiye. Burada hep bize bühtanda bulunurlar; Bana tâbî olmayan cehenneme gider demişiz biz. Sevgili kardeşlerim, hiçbir mürşide tâbî olmadan da bir insan Allah’ın cennetine girebilir. Çünkü Allah’a ulaşmayı dilemek cennetin temel şartıdır. Kim dilerse mutlaka Allah’ın cennetine kavuşur. Yetmez, Allahû Tealâ onları orda bırakmaz; 3. kat cennete kadar ulaştırır ve dünya saadetinin de yarısını onlara verir; onlar sadece Allah’a ulaşmayı dilediler diye. Allah onlara vereceklerini vererek mürşidlerine ulaştırır. Allah onların ruhlarını Kendisine ulaştırır. Öyleyse sevgili kardeşlerim, şeytan insanlara dînini unutturmuş.

Benzer konular