Allah’tan ilim nasıl alınır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Allah’tan ilim nasıl alınır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’tan ilim nasıl alınır?

Hocam! Sizleri değil sizin Kur’ân açıklamalarınızı ve aldığınız ilmi inkâr etmemiz mümkün değil. Allah’tan ilim nasıl alınır?

Allah’ın sizi belli bir makama ulaştırmasıyla alınır. İlk talep insandan gelir; Allah’a ulaşmayı dilemek. Ondan sonra mürşidinize tâbî olursunuz. Ondan sonra ruhunuzu, vechinizi, nefsinizi ve iradenizi Allah’a teslim edersiniz. Nefsinizi Allah’a teslim ettiğiniz andan itibaren Allah’tan ilim almaya başlarsınız. Çünkü o andan itibaren ehli tezekkürsünüz. Allah’la her konuyu tezekkür etmek, müzakere etmek, karşılıklı konuşmak imkânının sahibisiniz.

Ne kadar isterdik sizlerden de, dışarıdan da birinin bizim dışımızda bir mürşide tâbî olup cezbe almasını ki; birçok dergâhta cezbe var. Meselâ Menzil’de cezbe var. O zaman o kardeşlerimiz de cezbenin sahipleridir ve onların arasında daimî zikre ulaşan olmuşsa, o mutlaka Allahû Tealâ’dan karşılıklı konuşma yetkisini de almıştır. Kim daimî zikirdeyse, onun Allah ile konuşmaması mümkün değildir. Konuşma yetkisi verilmemişse daimî zikirde değildir.

Benzer konular