Şeytan neden İslâm’ın 5 şartından birini değil de 'Allah’a ulaşma' dileğini unutturmuş?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Şeytan neden İslâm’ın 5 şartından birini değil de 'Allah’a ulaşma' dileğini unutturmuş?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Şeytan neden İslâm’ın 5 şartından birini değil de 'Allah’a ulaşma' dileğini unutturmuş?

Şeytan böyle yapmış. Neden?

Çünkü ‘Allah’a ulaşma dileği’ 1. kat cenneti ifade eder. Yani giriş kapısıdır. İslâm’ın giriş kapısı Allah’a ulaşmayı dilemektir. Bu yoksa arkası gelmez. Allah’a ulaşmayı dileyen bir kişiye Allahû Tealâ mürşid sevgisi verir. Kişi hacet namazını kıldığı zaman, mutlaka ona mürşidini gösterir. Peki, kişi ne yapar? O kişi öylesine bu konuya adapte olmuştur ki; mutlaka mürşidine ulaşır ve tâbiiyetini gerçekleştirir. Mürşidi çok uzaklarda; tamam. O mürşidin mutlaka vekilleri vardır. O zaman vekillerden birine kendi bulunduğu bölümlerde, kendi bulunduğu yerlerde bulunan, o mürşidin vekillerine ulaşıp, onlardan birisine tâbî olur.

Ama tâbî olmak şarttır sevgili kardeşlerim! Tâbiiyetsiz bir İslâm düşünülemez. İslâm ‘teslim olmak’ mânâsına gelir. Hiç kimse mürşidine tâbî olmadan, Allah’a ruhunu teslim edemez. O kişinin ruhu vücudundan ayrılıp da Allah’a doğru yola çıkamaz. Böyle bir şey mümkün değildir.

Allah razı olsun.

Benzer konular