Namaz kılıyoruz, oruç tutuyoruz, zekât da veriyoruz. Biz Allah’a ulaşmayı dilemiş sayılmıyor muyuz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Namaz kılıyoruz, oruç tutuyoruz, zekât da veriyoruz. Biz Allah’a ulaşmayı dilemiş sayılmıyor muyuz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Namaz kılıyoruz, oruç tutuyoruz, zekât da veriyoruz. Biz Allah’a ulaşmayı dilemiş sayılmıyor muyuz?

Hayır, sayılmıyorsunuz.

Bir insan boy abdesti alıp, hacet namazını kılıp, Allah’tan; “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur, benim de ruhumu Sana ulaştır!” demedikçe bu hedefin başlangıç noktasına ulaşamaz. Allah’a ulaşmayı dilemek konunun kapısının açılması için birincil şarttır. Kişi Allah’a ulaşmayı dilemedikçe o kapı açılmaz. Kişi namaz kılar, oruç tutar, zekât verir, hacca gider, kelime-i şahadet getirir. Ama:

- Allah’a ulaşmayı dilemedikçe 1. kat cennete giremez.
- Mürşidine tâbî olmadıkça 2. kat cennete giremez.
- Ruhunu Allah’a ulaştırmadıkça 3. kat cennete giremez.
- Fizik bedenini teslim etmedikçe 4. kat cennete giremez.
- Nefsini teslim etmedikçe 5. kat cennete giremez.
- Muhlis olmadıkça 6. kat cennete giremez ve
- Bu hedeflerin hepsine ulaşmadıkça yani iradesini de Allah’a teslim etmedikçe 7. kat cennet onun için mümkün olmaz.

Öyleyse “ruhun, fizik bedenin, nefsin ve iradenin Allah’a teslimi” Allah tarafından hepimize emrolunmuştur. Bu emrin yerine gelmesidir ki; insanları kurtuluşa ulaştırır. Ne kadarını gerçekleştirebilirse kişi, o kadar Allahû Tealâ tarafından, Allah’ın şaşmaz kanunları her şeyin tam anlamıyla hakkı olan kişisel sonuca kişiyi ulaştırır. Burada yanlışlık yapılması mümkün değildir. Allah’ın kanunları yanlışlığa müsaade etmez. Kişinin bütün hayatı Kirâmen Kâtibin meleklerince her zaman gözden geçirilir ve kazanılan dereceler, kaybedilen dereceler kesin olarak kaydedilir.

Sevgili kardeşlerim! Bir insanın cennete girebilmesi, kazandığı derecelerin kaybettiği derecelerden fazla olmasıyla mümkündür. Ve cennetler bu fazlalığın derecelendirme sistemine göre bu dereceler yükseldikçe daha üst kat cennetlerin söz konusu olması neticeye tesir eder. Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın istediği şey ise herkesin cennete girmesidir.

Düşünün ki; “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur benim de ruhumu Sana ulaştır.” diyen ama bunu kalpten söylemiş olan bir insan bunu söylese ve ölse o kişinin gireceği yer 1. kat cennettir. Bu kişi mürşidine tâbî olup ve ölmüşse 2. kat cennettir. Ruhunu Allah’a ulaştırıp öldüyse 3. kat cennettir. Fizik bedenini teslim etmişse 4. kat cennettir. Nefsini teslim etmişse 5, muhlis olmuşsa 6, iradesini Allah’a teslim etmişse 7. kat cennetin sahibi olarak kişi ölür.

Allah razı olsun.

Benzer konular