Dînimizde baba-evlât ilişkisi hakkında bilgi verir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Dînimizde baba-evlât ilişkisi hakkında bilgi verir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Dînimizde baba-evlât ilişkisi hakkında bilgi verir misiniz?

Sevgili kardeşlerim! Baba ailenin reisidir. Aileyi kurandır. Aileyi besleyendir. Genel olarak erkekler çalışır bizde. Ve Allah’a yakın olan birisiyse ister ki; ailesindeki herkes Allah’ın güzelliklerini yaşasın.

Sevgili kardeşlerim! Hepiniz için Allahû Tealâ’nın sizlere hedef gösterdiği en güzel şey teslimlerdir. İslâm, hiç unutmayın bunu sevgili kardeşlerim, İslâm ‘teslim olan’ demek.

* İslâm kimdir? Ruhunu Allah’a teslim edendir.
* İslâm kimdir? Ruhtan sonra fizik vücudunu da teslim edendir.
* Nefsini de Allah’a teslim edendir.
* İradesini de Allah’a teslim edendir.

Öyleyse bütün insanlar için sevgili kardeşlerimiz, Allahû Tealâ ne istiyor? İstiyor ki; herkes İslâm dîninin standartlarına uysun da Allah’a teslim olsun. İslâm yani dînimizin adı ‘teslim olan’ demek. Yani bir insan, ona sorduğunuz zaman; “Sen müslüman mısın?” diye, o da; “Evet, ben müslümanım.” dediği zaman, müslüman ‘İslâm olan’ demek. İslâm olansa ‘teslim olan’ demek.

Sevgili kardeşlerim! ‘Teslim’ kelimesi de ‘İslâm’ kelimesi de ‘müslüman’ kelimesi de ‘silm’ kökünden geliyor. Sin, Lâm ve Mim; ‘teslim olan’ demek. Öyleyse hepimizin görevi Allah’a ruhumuzu, Allah’a fizik bedenimizi, Allah’a nefsimizi, Allah’a irademizi teslim etmektir.

Allah razı olsun.

Benzer konular