Dîni bütün bir müslüman nasıl olunur?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Dîni bütün bir müslüman nasıl olunur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Dîni bütün bir müslüman nasıl olunur?

Dîni bütün bir müslümanım, elhamdulillâh. Fakat hayat şartları ve dünya işleri dolayısıyla bazen ibadetlerimizi aksatıyoruz ama her zaman “Allah, Allah...” diye zikrediyoruz. Allah birdir ve O’ndan başka İlâh yoktur. Bizim cennette yerimiz var mı? Allah hepimizi ıslâh etsin.

 Dîni bütün bir müslüman olabilmen için sevgili kardeşim, bir sualin cevabını vermen lâzım bana. Şu anda oradasındır diye ümit ediyorum. Allah’a ulaşmayı diledin mi?

Eğer dilemediysen müslüman da sayılmıyorsun Allahû Tealâ’nın katında, dîni bütün de sayılmıyorsun. Ve gideceğin yer de cehennem olacak. Onun için belki biraz ikaz edici, belki biraz onur kırıcı, ama bu şekilde konuşmak mecburiyetindeyim ki; Allah’a ulaşmayı dilemenin bir zaruret olduğunu, bir mecburiyet olduğunu düşünesiniz de hepiniz Allah’a ulaşmayı dileyesiniz diye.

Alacağınız mükâfatla, yapacağınız şey arasında o kadar büyük bir farklılık var ki; sizin yapacağınız şey sadece bir dilek! Allah’a ulaşmayı Allah’tan dileyeceksiniz. Kalbinizden gelen bir talep. Bu kadar! Allahû Tealâ size bütün ibadetleri sevdirecek. Allahû Tealâ sizi mürşidinize ulaştıracak. Allah size mürşidinizi sevdirecek. Tâbiiyetinizden sonra en büyük mutlulukları yaşayacaksınız. Ruhunuz Allah’a doğru 7 gök katını tırmanırken, siz dünyadaki en mutlu insanlardan biri olacaksınız. Ve Allah verdiği sözü mutlaka yerine getirecek: Ruhunuzu Kendisine ulaştıracak.

• Allah’a ulaşmayı dilediğiniz zaman 1. kat cennetin sahibisiniz.
• Mutlaka mürşidinize ulaştıracak sizi, 2. kat cennetin sahibisiniz tâbiiyetinizde. Ayrıca mürşidinizi seveceğinizi de garanti ediyor Allahû Tealâ.
• Üçüncüsü; ruhunuzu Allah’a ulaştırdığınızda 3. kat cennetin sahibisiniz.

Ne karşılığı? Bir tek dilek karşılığı!

Allahû Tealâ sizleri o kadar çok seviyor ki; bir tek dileğinizin karşılığında bütün bu muhtevaya sizi ulaştırmak için hazır! Eğer, sevgili kardeşlerim! Hâlâ Allah’a ulaşmayı dilemeyenler varsa aranızda, kendilerine ne kadar yazık ettiklerini belirtmek için bunları söylüyoruz. Yazık etmiyor musunuz kendinize? Cehenneme gideceksiniz.

Benzer konular