Allahû Tealâ Kur’ân-ı Kerim’de; “Teslim olmadan ölmeyin.” diyor. Bugünkü İslâm tatbikatında 5 şart içerisinde teslim olmak yok. Bu durumda İslâm âleminin yaşadığı dîn acaba eksik midir? Nasıl olmalıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Teslim » Allahû Tealâ Kur’ân-ı Kerim’de; “Teslim olmadan ölmeyin.” diyor. Bugünkü İslâm tatbikatında 5 şart içerisinde teslim olmak yok. Bu durumda İslâm âleminin yaşadığı dîn acaba eksik midir? Nasıl olmalıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allahû Tealâ Kur’ân-ı Kerim’de; “Teslim olmadan ölmeyin.” diyor. Bugünkü İslâm tatbikatında 5 şart içerisinde teslim olmak yok. Bu durumda İslâm âleminin yaşadığı dîn acaba eksik midir? Nasıl olmalıdır?

Kardeşimiz gerçekten çok önemli bir noktaya dokunuyor.

Sevgili kardeşlerim! Dînimizin adı “İslâm dîni”dir. Yani “teslim dîni”dir. Allahû Tealâ sadece ruhumuzu değil, ruhumuzdan sonra fizik bedenimizi, ondan sonra nefsimizi, ondan sonra da irademizi Allah’a teslim etmemizi istiyor. Bu saydığım sıra içinde; ruhun teslimi, fizik bedenin teslimi, nefsin teslimi, iradenin teslimi giderek daha zorlaşan, sonunda daimî zikre ulaşan bir zikirler serisi ifade ediyor.

Zikir bir zevktir. İnsanın nefsinin kalbini nurlarla doldurduğu için, insana her zaman zikir huzur verir. Ne zaman bir sıkıntı duysanız içinizde, hemen zikre başlayın sevgili kardeşlerim! Başladığınız zaman göreceksiniz ki; içinizdeki sıkıntı dağılacaktır. Allahû Tealâ hepinizin bu istikamette bir gayretin sahibi olmanızı istiyor.

Mutlu mu olmak istiyorsunuz? En kolay yol başkalarını mutlu etmektir. Bir başkasına hangi ölçüde mutluluk verirseniz, Allahû Tealâ aynı seviyedeki mutluluğu size de yaşatacaktır. Verdiğiniz mutluluk ne kadarsa siz de aynını yaşarsınız. Öyleyse bir kişiye, iki kişiye, üç kişiye, dört kişiye, beş kişiye, on kişiye mutluluk veren bir insan, hepsine verdiği mutlulukların tümü kadar, toplamı kadar mutluluğu kendisi yaşayacaktır.

Öyleyse bütün yollar açık sevgili kardeşlerim! Mutlu mu olmak istiyorsunuz? Başkalarını mutlu edin.

Allah razı olsun.

Benzer konular