Teslimlerden bahsettiniz, gerçekleştirmek için Allah'a ulaşmayı dilemek yeterli midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Teslimlerden bahsettiniz, gerçekleştirmek için Allah'a ulaşmayı dilemek yeterli midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Teslimlerden bahsettiniz, gerçekleştirmek için Allah'a ulaşmayı dilemek yeterli midir?

Anlayamadım. Tekrar eder misin?

- Teslimlerden bahsettiniz. Gerçekleştirmek için Allah’a ulaşmayı dilemek yeterli midir?

Allah’a ulaşmayı dilemek yeterli değildir. Allah’a ulaşmayı diledikten sonra zaten olaylar başlar. Kişinin zikirlerini arttırması gerekir. Kişinin zikirlerini arttırdıkça kalbindeki afetler azalacağı için davranış biçimlerinde devamlı daha güzele doğru giden bir davranış değişimi tahakkuk edecektir. Başlangıçtaki kişiyle, tâbiiyetten 1 sene, 2 sene sonraki kişi arasında çok büyük farklılıklar oluşacaktır. Allah’ın yoluna giren, bir başka ifadeyle; Allah’tan mürşidini soran ve o mürşide ulaşıp da tâbî olan bir kişinin davranış biçimleri aynı değildir. Kişinin davranış biçimlerinde büyük değişiklikler adım adım tahakkuk edecektir. O kişi hatalarını anlayacak, onları adım adım azaltacak ve bir gün tamamen yok edecektir.

Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın istediği şey açık ve kesindir. Başka insanları mutlu etmek. Hepinizin görevi budur sevgili kardeşlerim! Bu görevin böyle bir görevi yapmayanlardan farkı nedir? Farkı; iki tarafı da mutlu etmesidir. Kim başkasına en güzel davranışlarla davranıyorsa onu mutlu edecektir o güzel davranış. Karşı tarafı mutlu edecektir. Karşı tarafın mutlu olmasıysa, karşı tarafın da bize karşı daha güzel, daha güzel, bir gün en güzel davranışlarda bulunmasına sebebiyet verecektir.

Öyleyse, bu tarzda bir sonuca ulaşabilmek için kendine düşen görevi yapan kişi, karşısındaki kişinin kendisine karşı o güzel davranışları hep devam edeceği için mutluluğu üst seviyede olacaktır. Ve karşı tarafın kendisine bu güzel davranışları da onun karşı tarafa daha da güzel davranışlarla davranmasına sebebiyet verecektir.

Sonuç mu?

Sonuç: İki tarafın da birbirini sevmesi, iki tarafın birbirine sadece mutluluk vermesiyle devam eder. O zaman iki taraf da aynı şarkıyı söyler. Her şey çok mu güzel, yoksa bana mı öyle geliyor? Ne diyorsunuz çocuklar?

Allah hepinizden razı olsun.

Benzer konular