Bir kişi nasıl evliya olur? Kaç tane evliyalık makamı vardır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Bir kişi nasıl evliya olur? Kaç tane evliyalık makamı vardır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bir kişi nasıl evliya olur? Kaç tane evliyalık makamı vardır?

Bir kişi Allah’a ulaşmayı diler, sonra hacet namazını kılar; mürşidini sorar Allahû Tealâ’dan. Allah, ona murşidini mutlaka neticede gösterecektir. O mürşide ulaşarak tâbî olur. Tâbî olur ve zikirlerini devam ettirir. Zikirler arttıkça nefsinin kalbindeki afetler eriyecektir ve bu kişi 7 tane safhadan geçecektir. Neticede bu kişinin nefsinin kalbinde hiç afet kalmayacaktır. İşte bu, daimî zikirle mümkün olan bir hedeftir. Kişi bunu öyle bir standarda ulaştırır ki iç dünyasında her an “Allah” kelimesi tekrar etmektedir. O kişi dilini bile oynatmadan bu içten gelen hidayet standardını devam ettirir. Devam ettirdikçe mutluluğu artar. Sadece mutluluğu artmakla kalmaz, nefsinin kalbindeki afetler azalır, azalır, azalır; daimî zikrin bir noktasında afetler tamamen yok olur.

İşte dünyadaki en mutlu insanlar bu insanlardır. Daimî zikrin sahipleri, nefslerinin kalbi afetlerden tamamen temizlendiği için başkalarının yaşadığı negatif standartları, sıkıntıları yaşamazlar. Allah onlarla beraberdir, her zaman yardım eder. Onlar hep mutludurlar.

Allah razı olsun.

Benzer konular