Dînimizde mürşid şart mı? Eğer mürşid şart ise bunun sebebi nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Dînimizde mürşid şart mı? Eğer mürşid şart ise bunun sebebi nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Dînimizde mürşid şart mı? Eğer mürşid şart ise bunun sebebi nedir?

Dînimizde mürşid şarttır. Farzdır. Acaba neden? Çünkü dînimiz İslâm dînidir. İslâm, ‘teslim olan’ demektir. Kişi kime teslim olacaktır? Kişinin teslim olacağı kişi, onun bildiği bir insan olamaz. O kendi kendine “Ben falancayı mürşid seçiyorum.” demek yetkisinin sahibi değildir. Boy abdesti alacaktır. Hacet namazı kılacaktır. Ve Allahû Tealâ'dan mürşidini soracaktır. Ola ki; Allahû Tealâ göstermez. Göstermeyebilir, o birincidir. Kısa bir süre sonra tekrar boy abdesti alacaktır. Allah'tan mürşidini soracaktır. Gene göstermedi. Gene üzülmesin. 3. bir imkân daha oluşacaktır. Ve en geç 3.'de Allahû Tealâ mutlaka mürşidini o kişiye gösterir. Eğer o kişi gerçekten mürşidine ulaşmak istiyorsa, bunda hiç tereddütü olmasın ki; Allah'ın ona mürşidini göstermemesi mümkün değildir. Hiç kimse bir mürşide tâbî olmadıkça, onun ruhu vücudunu terk edip Allah'a doğru yola çıkamaz. 7-8 aylık bir devrenin sonunda da ruhu Allah'a ulaşamaz. Kimse için mümkün değildir.

Sevgili kardeşlerim, Allahû Tealâ ne istiyor? İnsan adını verdiği bu mahlûkunun mutlaka kurtulmasını istiyor. Mutlaka ruhunu Allah'a ulaştırmasını istiyor ki; ermiş evliya olsun. Öyleyse insanlara bakıyoruz;

* Allah'a ulaşmayı dilemiş ölmüş; 1. kat cennetin sahibi.
* Mürşidine tâbî olmuş, ölmüş; 2. kat cennet.
* Ruhunu Allah'a ulaştırmış; 3. kat cennet.
* Fizik bedenini teslim etmiş; 4,
* Nefsini teslim etmiş; 5,
* Muhlis olmuş 6,
* İradesini de Allah'a teslim etmiş 7. kat cennetin sahibi olmuş.

Bütün insanlar için bu imkân var sevgili kardeşlerim. Allahû Tealâ bütün insanlar için bu 7 kat cennetin her biri istikametinde kapıları açmış ardına kadar. İnsanlar gayret ettikleri takdirde bu kapılardan birini mutlaka açacaklardır.

Allahû Tealâ insanları kurtarmak istiyor sevgili kardeşlerim, cehenneme atmak değil. İnsanların cehenneme girmesini sadece şeytan ister. Sevgili kardeşlerim, hepimiz etrafımızdaki insanları kurtarmak istikametinde çalışmalıyız. Onları kurtarmak hepimizin vazifesidir. Standartlara baktığımız zaman:

* Allah'a ulaşmayı dileyen bir insan diyoruz; 1. kat cennete girerken,
* Mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cennete giriyor, daha üst kat bir cennet.
* Ruhunu Allah'a ulaştıran 3. kat cennete giriyor.
* Fizik bedenini teslim eden 4. kat cennete giriyor.
* Nefsini teslim eden 5. kat cennete giriyor.
* Muhlis olan 6. kat cennete giriyor.
* İradesini de Allah'a teslim eden kişi 7. kat cennete giriyor.

Ve bütün cennetler böylece hangi sebeple kurulduklarını açıklamış oluyorlar.

Benzer konular