"Huzur İslâm'dadır" sözünü hepimiz biliyoruz, ancak "İslâmız" diyenler neden mutsuz ve huzursuz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » "Huzur İslâm'dadır" sözünü hepimiz biliyoruz, ancak "İslâmız" diyenler neden mutsuz ve huzursuz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

"Huzur İslâm'dadır" sözünü hepimiz biliyoruz, ancak "İslâmız" diyenler neden mutsuz ve huzursuz?

Çünkü “İslâmız” demek, İslâm olmak demek değildir. İslâm olmak ne demek? İslâm olmak, teslim olmak demektir. İslâm, teslim olan demek. İslâm olmak da teslim olmak demek. Önce ruhunuzu teslim edeceksiniz Allahû Tealâ’ya, sonra fizik bedeninizi teslim edeceksiniz, sonra nefsinizi teslim edeceksiniz ki bu, mutlaka daimî zikri gerektirir. En sonra da iradenizi teslim edeceksiniz. Bu teslimlerin hepsi sırasıyla sizi daha çok mutlu, daha çok mutlu, daha çok mutlu hedeflere ulaştıracaktır.

Sevgili kardeşlerim, görüyorsunuz ki afetler sizin mutlu olmanızı engelleyen en büyük engellerdir. Bunlar nefsin afetleridir, negatif değerler taşırlar ve Allah’ın emirlerini yapmak yerine şeytanın taleplerini yerine getirmek isterler. İşte nefsinizin kalbindeki afetleri zikrinizi arttırmak, daimî zikre ulaşmak suretiyle tamamen yok ettiğiniz noktada dünyadaki en mutlu insanlardan birisi olursunuz çünkü nefsinizin kalbinde artık afet kalmamıştır. Sizi huzursuzluğa sevk edecek olan hiç bir şey yoktur artık. Bu noktadan itibaren dünyadaki en mutlu insanlardan biri olursunuz.

Allah razı olsun.

Benzer konular