İslâm’ın 5 şartını yerine getirmekle Allah’a ulaşmayı dilemiş olur muyuz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » İslâm’ın 5 şartını yerine getirmekle Allah’a ulaşmayı dilemiş olur muyuz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslâm’ın 5 şartını yerine getirmekle Allah’a ulaşmayı dilemiş olur muyuz?

İslâm’ın 5 şartına gelin, beraber bakalım: Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek.

Sevgili kardeşlerim! Görüyorsunuz ki; namaz kılmak var, oruç tutmak var, zekât vermek var, hacca gitmek var, kelime-i şahadet getirmek var. Ama teslim olmak yok İslâm’ın 5 şartında. Bu sebeple insanlar size “İslâm’ın şartı 5’tir.” derlerse “Hayır.” diyeceksiniz. “İslâm’ın şartı 5 değildir.” Çünkü senin İslâm’ın 5 şartında söylediğin şeyleri biliyoruz. “Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek… Azîz kardeşim, senin dîninin adı ne? İslâm. Öyle değil mi? Kim aksini iddia edebilir. Eğer İslâm ise, İslâm teslim olan ise sen Allah’a neyini teslim ettin? Ruhunu mu, fizik bedenini mi, nefsini mi, iradeni mi? Neyini Allah’a teslim ettin?”

Sevgili kardeşlerim! Bunun üzerine düşünecektir. Ve eğer aklını başına toplayabilirse Allah’a ulaşmayı mutlaka dileyecektir. Bir kişi Allah’a ulaşmayı dileyip de ölse o kişi 1. kat cennete girer. Ama ruhunu Allah’a ulaştıramamıştır. Tamam ulaştıramamıştır. Ama 1. kat cennete girer. Mürşidine tâbî olup ölürse 2. kat cennete girer. Ruhunu Allah’a ulaştırıp ölürse 3. kat cennete girer. Fizik vücudunu teslim ederse 4., nefsini teslim ederse 5, muhlis olursa 6, iradesini Allah’a teslim ederse 7. kat cennete girer. Allahû Tealâ kaidelerini koymuş sevgili kardeşlerim. Bu kaidelere göre hayat devam edecektir. Ölüm de bu kaidelere göre devam edecektir. Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın ortaya koyduğu kanunlar bunlardır.

Allah razı olsun.

Benzer konular