Gizli şirk ne demektir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Gizli şirk ne demektir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Gizli şirk ne demektir?

Allah’a şirk koşmak, Allah’tan başka tanrılar edinmek demek.

Ama gizli şirk dediğimiz zaman; bunun, başka birisinin Allah’tan başka birini tanrı edinmesinin, bilinmeyen bir hüviyeti oluşturması söz konusu. O kişi; “İslâm’ın 5 şartı yeterli.” diyor. “Namaz kılarım, oruç tutarım, zekât veririm, hacca giderim, kelime-i şahadet getiririm.” diyor. Ama Allahû Tealâ: “Ruhunu, fizik bedenini, nefsini ve iradeni Allah’a teslim etmekle mükellefsin.” diyor.

1. Her ne kadar Allahû Tealâ, o kişi daha “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum.” dese ve ölse, onu 1. kat cennetine alıyor.
2. Mürşidine tâbî olup da ölse 2. kat cennetine alıyor.
3. Ruhunu Allah’a ulaştırıp ölse, demin söylediğimiz gibi; 3.

Sonra 4., 5., 6., 7. kat cennetlerine insanları almaya hazır Allahû Tealâ. Bu sebeple insanların dînlerini öğrenmesi lâzım. Yani kim 1. kat cennete girer? Kim 2. kat cennete girer? Kim 3. kat cennete girer? 7. kata kadar cennetlerin sıralaması hangi stratejiye bağlı? Bunlar Allahû Tealâ tarafından bildirilmiş. Öyleyse 2 defa saydık size. Bir defa daha sayalım herkesin kulağında kalsın diye:

1. Allah’a ulaşmayı dilemek; 1. kat cennet.
2. Mürşide tâbiiyet; 2. kat cennet.
3. Ruhu Allah’a ulaştırıp teslim edip ölmek; 3. kat cennet.
4. Fizik bedeni teslim etmek; 4. kat cennet.
5. Nefsi teslim etmek; 5. kat cennet.
6. Muhlis olmak; 6. kat cennet.
7. İradeyi Allah’a teslim etmek; 7. kat cennet.

Ne kaldı geriye? Hiçbir şey kalmadı. Kişi ruhunu da fizik bedenini de nefsini de iradesini de (ruh, vech yani fizik beden ve irade) 4’ünü de Allah’a teslim etmiştir. İşte o kişi teslimlerin hepsini gerçekleştirmiştir.

Allah razı olsun.

Benzer konular