Mürşide tâbiiyet ne zamandır uygulanan bir merasim? Daha önce duymamıştık. Sahâbe zamanında da var mıydı? Yoksa sonradan mı oluştu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşide tâbiiyet ne zamandır uygulanan bir merasim? Daha önce duymamıştık. Sahâbe zamanında da var mıydı? Yoksa sonradan mı oluştu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşide tâbiiyet ne zamandır uygulanan bir merasim? Daha önce duymamıştık. Sahâbe zamanında da var mıydı? Yoksa sonradan mı oluştu?

Sahâbe zamanında da vardı. Zamanın bütün parçalarında vardı. Yani insanların var olduğu devrelerdeki bütün zaman parçalarında vardı. Bütün insanlar için Allahû Tealâ iki tane alternatif koyuyor ortaya:

* Birisi cennet
* İkincisi cehennem

* Ya insanlar Allah’ın emrettiği şeyi yaparlar, Allah’ın cennetine girerler.
* Ya da yapmazlar; nefslerinin istediği şeyleri yaparlar ve gidecekleri yer cehennem olur.

Allahû Tealâ o kadar hayırhah ki, o kadar çok insanların kurtulmasını istiyor ki… Bir insan düşünün sevgili kardeşlerim! “Yarabbi!” demiş, “Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur, benim de ruhumu Sana ulaştır!” Bunu kalpten demiş bu kişi. Bunu kalpten deyip ölen bir kişi ölmüşse, ama mürşidine ulaşamadan ölmüşse, Allahû Tealâ bunu kalpten diyen kişiyi cennetine alıyor, 1. kat cennete alıyor. Eğer kişi Allah’a ulaşmayı diledikten sonra mürşidini Allah’tan sormuşsa, o mürşide tâbî olmuşsa, tâbî olunca ruhu vücudundan ayrılmışsa, Allah’a doğru yola çıkmışsa, bu noktada ölen bir kişi 2. kat cennetin sahibidir. Sonra mı? Sonra ruh 7-8 aylık bir zaman içinde Allah’a ulaşacaktır. Allah’ın Zat’ında yok olacaktır. İşte böyle bir insan ermiş evliya sıfatının sahibidir.

Ermiştir. Nesi? Ruhu.
Nereye, kime ermiştir? Allah’a ermiştir.

İşte o kişinin ruhu Allah’a geri dönmüştür. Allah’ın Zat’ında yok olmuştur. Ne yapmıştı Allahû Tealâ? O kişi doğduğu zaman ona ruhundan üfürmüştü. Bütün insanlara Allahû Tealâ, doğduğu zaman ruhundan mutlaka üfürür. O kişi böylece fizik vücudun sahibiyken bir de ruhun sahibi olur. Allah’ın istediği nedir? Bu ruhun, dünya hayatını yaşarken Allah’a ulaştırılmasıdır. O kişi, o zaman mutlaka Allah’tan mürşidini sormak mecburiyetindedir. Mürşidin emirlerini yerine getirmek mecburiyetindedir; tâbî olmak mecburiyetindedir, emirlerini yerine getirmek mecburiyetindedir. Ve o kişinin ruhu, 7-8 ay içinde 7 tane gök katını aşacak, 7. gök katında 7 tane âlemden geçecek ve Sidretül Münteha’ya ulaşacaktır. Oradan da Allah’ın Zat’ına yükselecektir. Ermiş evliya olacaktır.
 
Allah razı olsun. 

Benzer konular