Tövbe almak ne demektir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Tövbe almak ne demektir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tövbe almak ne demektir?

Tövbe almak, ruhun vücudundan ayrılması demektir. Bütün insanlar eğer İslâm standardının içindeyseler ruhlarını, fizik bedenlerini, nefslerini ve iradelerini Allah’a teslim etmekle mükelleftirler. Bunları teslim etmezlerse cehenneme mi giderler? Hayır.

Daha bir insan: “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur, benim de ruhum Sana ulaşsın! Yardım et bana. Ben de ruhumu Sana ulaştırayım.” Bir kişi bunu söylemiş de ölmüş olsa, Allahû Tealâ onu 1. kata alıyor sevgili kardeşlerim!

Eğer kişi yaşarsa, mutlaka buradaki kişiyi, Allah’a ulaşmayı gerçekten dileyen kişiyi Allahû Tealâ mutlaka mürşidine ulaştırır. O zaman kişi 2. kat cennetin sahibi olur. Sevgili kardeşlerim, bu “mutlaka ulaştırır” dememiz, şartların o kişinin standartlarına uygun olması halinde geçerlidir. Ve mürşide tâbî olup da ölen kişi, 2. kat cennetin sahibi olarak ölür.

Mürşide tâbiiyet, ruhun vücuttan mutlaka ayrılmasını ve Allah’a doğru yola çıkmasını ifade eder. Bu noktadan itibaren kişinin ruhu 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. gök katlarına ulaşacaktır. 7. gök katında 7 tane âlemden geçecektir. Sidretül Münteha’ya ulaşacaktır. Oradan da Allah’ın Zat’ına ulaşacaktır. İşte bu kişi ermiş evliya olacaktır.

Öyleyse insanların bir kısmı ermiş evliya olarak ölürler. Ruhlarını Allah’a dünya hayatını yaşarken ulaştırmış olarak ölürler. Bir kısmı Allah’a ulaşmayı dilemişlerdir. Ama ermemişlerdir. Peki, onlar cehenneme mi gidecektir? Hayır. Saydık demin cennetleri. Allah’a ulaşmayı dileyip de kişi hiçbir şey yapamadan ölse, o 1. kat cennetin mutlaka sahibidir. Allah’a ulaşmayı dilemiştir. Bu kadar hayırhah Allahû Tealâ sevgili kardeşlerim!

Ama hiç kimse Allah’ı aldatamaz. “Ben Allah’a ulaşmayı diledim.” diyen bir insan, o kadar sudan bir şekilde dilemiştir ki; aslında hiç böyle bir talebi yoktur. Ama “Herkes böyle yapıyor, ben de böyle yapayım.” demiştir. “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum.” demiş ama talep kalbi değil, kalpten gelen bir talep değil. Bu geçersizdir sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ bunu kabul etmez. O kişi yaşasaydı; mutlaka mürşidine tâbî olacaksa, tâbî olduktan sonra da ruhunu mutlaka Allah’a ulaştırmak için elinden gelen bütün gayreti sarf edecekse, böyle bir yapının sahipleri cennete girer.

Allah razı olsun. 

Benzer konular