Allahû Tealâ herkesin mutlu olmasını istiyorsa neden bu kadar dert ve sorunlarla mücadele ediyoruz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Allahû Tealâ herkesin mutlu olmasını istiyorsa neden bu kadar dert ve sorunlarla mücadele ediyoruz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allahû Tealâ herkesin mutlu olmasını istiyorsa neden bu kadar dert ve sorunlarla mücadele ediyoruz?

Kendi davranış biçimlerimizin eksikliğinden… Herkese Allahû Tealâ kapılarını açmış. İnsanlar Allahû Tealâ’nın emrettiği hususları eğer gerçekleştirmiyorlarsa bu kendi iradelerinin onlara verdiği negatif bir sonuçtur. Mutluluğu yaşayamazlar. Ama kim Allah’a ulaşmayı dilerse, bunun arkasından namazını kılarak (hacet namazını), Allah’tan mürşidini sorarsa ve o mürşide ulaşır da tâbî olursa veya onun bir vekiline ulaşıp, tâbî olursa o zaman tâbî olduğu an, onun ruhu vücudunu terk ederek Allah’a doğru yola çıkacaktır. 7-8 aylık bir devrenin sonunda da o ruh mutlaka Allah’a ulaşır. Ne olmuştur? Kişi ermiş evliya olmuştur.

Nesini erdirmiştir? Ruhunu… Kime? Allah’a…

İşte ruh Allah’a ulaşmıştır. Ve kişi ruhu Allah’a ulaşan bir muhteva kazanmıştır. Böyle olan insanlara ermiş denir. Nereye ermiş sevgili kardeşlerim? Allah’a ermiş. Nesi ermiş?

* Ruhu ermiş.
* Sonra tatbikat devam eder. Fizik vücudunu Allah’a teslim eder.
* Nefsini Allah’a teslim eder.
* En sonunda iradesini de Allah’a teslim eder.

Teslimler tamamlanır. Bütün insanlar için Allahû Tealâ teslimleri şart kılıyor. Ama daha kişi Allah’a ulaşmayı dilediği an o kişi 1. kat cennetin sahibidir. Mürşidine tâbî olacaktır; 2. kat cennetin sahibi. Ruhu Allah’a ulaşacaktır; 3. kat cennetin sahibi. Fizik bedenini teslim edecektir; 4. kat cennet, nefsini teslim edecektir; 5. kat cennet, muhlis olacaktır; 6. kat cennet, iradesini Allah’a teslim edecektir; 7. kat cennetin de sahibi olacaktır. Bütün insanlar için Allahû Tealâ cennetlerini hazırlamış.

Sevgili kardeşlerim! Bu konunun bu noktasına dikkat edin. Dünyada belli bir miktar yaşayabilirsiniz. Herkesin hayat standardı birbirinden farklıdır. 50 yaşında da ölen olabilir, 60 yaşında, 70 yaşında, 80 yaşında, 90 yaşında. Daha da üst noktalara ulaşıp ölen insanlar da vardır. Ama önemli olan kişinin kazandığı derecelerin, kaybettiği derecelerden fazla olması sevgili kardeşlerim. Eğer öyle değilse, kaybettiği dereceler fazlaysa bu kişi için cennet söz konusu olamaz.

Sevgili kardeşlerimiz! Onun için Allahû Tealâ’ya hep talepte bulunun. Zikirlerinizi mutlaka yapın. Zikirlerinizi gerçekleştirin. Ve insanlara hep onları mutlu edecek şekilde davranın ki; daima derecat kazanan birisi olarak yaşarsınız. Unutmayın ki; cennete girebilmeniz için kazandığınız derecelerin mutlaka kaybettiğiniz derecelerden fazla olması gerekecektir.

Allah razı olsun.

Benzer konular