Sevgi, dînimizin vazgeçilmezi olmasına rağmen, sevmeyi tam mânâsıyla sergileyemiyoruz. Buna göre sevginin önemini ve nasıl elde edebileceğimizi anlatır mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Sevgi, dînimizin vazgeçilmezi olmasına rağmen, sevmeyi tam mânâsıyla sergileyemiyoruz. Buna göre sevginin önemini ve nasıl elde edebileceğimizi anlatır mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Sevgi, dînimizin vazgeçilmezi olmasına rağmen, sevmeyi tam mânâsıyla sergileyemiyoruz. Buna göre sevginin önemini ve nasıl elde edebileceğimizi anlatır mısınız?

Sevgili kardeşlerim! Kur’ân-ı Kerim’de Allahû Tealâ buyuruyor ki:

1- “Seviniz.”
2- “Sevdiriniz.”
3- “Nefret etmeyiniz.”
4- “Nefret ettirmeyiniz.”

Mademki, Allahû Tealâ Kur’ân-ı Kerim’e bunu koymuş, o zaman bunu tatbik etmek mecburiyetindeyiz hepimiz sevgili kardeşlerim! Bu, Allahû Tealâ’nın emirleri açısından mutlak bir vazife. Ama aslî unsur çok daha önemli. Çünkü eğer severseniz, başka insanlara hep güzel şekilde davranırsınız. Öyle davrandığınız zaman da o insanlar da size karşı en güzel davranışlarla davranırlar. Bu ise sizin mutluluğunuzun temelidir. Bütün insanlar başka insanlara huzur verdikleri takdirde onların da kendilerine huzur verdiklerini görecektir, yaşayacaktır. Ve geçmiş senelerine bayağı üzülecektir: “Nasıl oldu da ben şimdiye kadar başka insanlara bu güzel davranışta bulunabilirken, bulunmak imkânına sahipken nasıl oldu da ben bunu yapamadım? Bu güne kadar hep sıkıntı içinde yaşadım, başka insanlar bana kötü davrandı, ben de onlara kötü davrandım. Belki bir çok kişi için de evvelâ ben kötü davrandım, sonra da onlar bana kötü davrandılar. Ama ben artık öğrendim hakikati. Bu noktadan sonra ben herkese karşı en güzel davranışlarda, onları en çok mutlu edecek davranışlarda bulunmak kararı aldım. Bundan sonra öyle yapacağım.” Böyle diyen bir insan, tatbik mevkiine bunu geçirebilirse dünyadaki en mutlu insanlardan birisi olur sevgili kardeşlerim!

Allah razı olsun.

Benzer konular