Peygamber Efendimiz (S.A.V) ve sahâbenin yaşamış olduğu İslâm ile günümüz İslâm yaşantısı arasındaki fark nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Peygamber Efendimiz (S.A.V) ve sahâbenin yaşamış olduğu İslâm ile günümüz İslâm yaşantısı arasındaki fark nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Peygamber Efendimiz (S.A.V) ve sahâbenin yaşamış olduğu İslâm ile günümüz İslâm yaşantısı arasındaki fark nedir?

Sevgili kardeşlerim! Onlar Allah'a ulaşmayı dilediler, mürşidlerine tâbî oldular. Mürşidleri Peygamber Efendimiz (S.A.V)’di. Sonra,

- Ruhlarını.
- Fizik vücutlarını.
- Nefslerini.
- Ve iradelerini Allah'a birer birer teslim ettiler.

Her teslim onların daha çok, daha çok, daha çok mutlu olmasını sağladı. İşte bu hüviyette olan bir Allah'a yaklaşım sistemi onların muhteşem bir devir geçirmesini sağladı sevgili kardeşlerim. Hepsi büyük mutlulukları yaşadılar. Çünkü hepsi nefslerini hem tezkiye hem de tasfiye ediyorlardı.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar eğer Allah'ın emirlerine itaat etselerdi, o zaman herkes etrafındaki herkesi mutlu etmek için çalışacaktı. Ve etrafındaki insanlar da ona aynı şekilde davranacaktı. Ne yazık ki çağımızda toplumun büyük kısmı tarafından bu olaylar sona ermiştir. İnsanların büyük kısmı artık insanlar için yaşamıyor. Onlar kendi menfaatleri için yaşıyorlar.

Sevgili kardeşlerim! Hepimiz için bir hedef tayini olmalı. Bu hedef, en güzel standartta başkalarını mutlu etmektir. Her bir mutluluk verdiğiniz insana verdiğiniz mutluluğun aynını, Allahû Tealâ size de yaşatacağı için çok büyük mutlulukları yaşamak imkânının sahibi olursunuz. Hepinizin bu hedeflere ulaşmasını diliyoruz.

Allah razı olsun.

Benzer konular