Allahû Tealâ neden insanların %10’undan azını birinci basamakta bırakıyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Allahû Tealâ neden insanların %10’undan azını birinci basamakta bırakıyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allahû Tealâ neden insanların %10’undan azını birinci basamakta bırakıyor?

Es selâmu aleykum ve rahmettullâhi ve berekâtuhu! Canım Efendimiz! Hürmetle ellerinizden öperiz. Sonsuz sevgilerimizi ve saygılarımızı sunarız. Bizler Londra’dan öğrencileriniz inşaallah. Gelemeyen kardeşlerimiz, Harika Hanım, Dilek Hanım kardeşlerimizin de sizlere çok hürmetleri var. Müsaadenizle size birkaç soru sormak istiyorum inşaallah.

Birinci basamakta, Allahû Tealâ neden insanların %10’undan azını birinci basamakta bırakıyor?

Allahû Tealâ… Bir husus yanlış anlaşılmış herhalde. “%10’undan azını 1. basamakta bırakıyor.” diyorsun. Aslında yüzde bu, 1. basamakta olanlar Allah'a ulaşmayı dileyenler. Bir yanlışlık yapmışsın orada yavrum.

Önce insanlar Allah'a ulaşmayı dileyenler ve dilemeyenler diye ikiye ayrılıyor. İnsanların %10’undan azı Allah'a ulaşmayı diliyor. Ondan sonra da o %10’nun gene %10’nundan azı Allah'a ulaşmayı diliyor. Allah razı olsun. Allah'a ulaşmayı dilemedikleri için orada bırakıyor.

“Mü’min, mü’minin aynasıdır ifadesini açıklar mısınız inşaallah?”

Mü’min; Allah’a inanıp da Allah'a ulaşmayı dileyenlerdir. Cennete girebilecek olan mü’minler sadece onlardır. Şu açıdan aynasıdırlar; birinci mü’min de Allah'a ulaşmayı dilemiş, ikinci mü’min de Allah'a ulaşmayı dilemiş. İkisine de Allahû Tealâ mutlaka mürşidine ulaşma konusunda talep oluşturacaktır. İkisi de gidecek mürşidlerine ulaşacaklardır. İkisi de tâbî olduktan sonra ruhları vücutlarından ayrılacaktır. İkisinin de ruhu Allah’a ulaşacaktır.

Onun için birisi ötekine bakarak cihazlanır. İkinci de birinciye bakarak cihazlanır. Her geçen gün Allah’a karşı sevgileri artar. Mutlaka ruhlarını Allah onların, Kendisine ulaştırır. Bundan sonra da birbirine bakarak birbirini teşvik etseler fizik vücutlarını da teslim ederler beraberce. Nefslerini de teslim ederler, iradelerini de teslim ederler. Vuslattan sonra bu aynı olma olayında kayıplar oluşuyor ne yazık ki.

Benzer konular