Ülkemizde neden çok farklı cemaatleşme var? İslâm dîni evrensel değil mi? Bu açıdan bir bütünlük arz etmesi gerekmez mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Ülkemizde neden çok farklı cemaatleşme var? İslâm dîni evrensel değil mi? Bu açıdan bir bütünlük arz etmesi gerekmez mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ülkemizde neden çok farklı cemaatleşme var? İslâm dîni evrensel değil mi? Bu açıdan bir bütünlük arz etmesi gerekmez mi?

Ne yazık ki gerektiği halde bu birleşme sağlanamaz. Yani son zamanlara kadar sağlanamadı. Şimdi sağlanacağı devre geldi.

Sevgili kardeşim! İnsanlar Kur'ân-ı Kerim’i bir tarafa bırakmışlar. Ondan evvel Hıristiyanlar İncil’i bir kenara bırakmışlar, ondan evvel Museviler (Yahudiler) Tevrat’ı bir tarafa bırakmışlar. Oradaki hükümler tatbik edilse, cemaatleşme farklı olmaz. Bir tek cemaat oluşur. Onlar, Allah'a ulaşmayı dileyenlerin oluşturduğu tek bir fırkayı teşkil eder. İşte bir insan, Allah'a ulaşmayı dilediği anda bütün cemaatleşme işlemi bitmiştir. O kişi hangi dîne mensup olursa olsun, fiziki standartlarda dînler var ya işte; Yahudilerin dîni, Hıristiyanların dîni, İslâm dîni; aslında bunlar yok. İnsanlar öyle olduğunu zannediyorlar. Dînler olduğunu zannediyorlar. Oysaki Allah'a ulaşmayı dileyen herkes, Allah'ın dînine otomatik olarak girer.

Allah'a ulaşmayı dileyin sevgili izleyenler, sevgili dinleyenler! Cehennemden kurtulmanın, Allah'ın cennetine girmenin, mutlu olmanın, dünya saadetine ulaşmanın yolu sadece bu yoldur. 21. basamakta ruhunuzu Allah'a ulaştırırsınız. 25. basamakta fizik vücudunuz Allah'a ulaşmaz ama teslim olur. Sonra nefsiniz teslim olur, sonra da iradeniz ve bu dünyada mutlu olmanın ne olduğunu görürsünüz. Pencereleri açıp “Mutluyum!” diye bağırmak geçer içinizden. Allah hepinizi o günlere ulaştırsın inşaallah.

Benzer konular