Allah'a ulaşmayı dilemek ile mutluluk arasında acaba nasıl bir ilişki vardır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah'a ulaşmayı dilemek ile mutluluk arasında acaba nasıl bir ilişki vardır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmayı dilemek ile mutluluk arasında acaba nasıl bir ilişki vardır?

Allah'a ulaşmayı dilemek bir dilektir. Allah'a ulaşmayı dileyen bütün insanlara Allahû Tealâ mürşid arama konusunda bir istek verecektir. Bir talep sahibi olacaklardır ve bunun neticesinde bu kişiler mutlaka Allah’tan mürşidlerini soracaklardır. Onlar Allah'a ulaşmayı dilemiş olanlardır. Sorarlarsa Allahû Tealâ mutlaka onlara mürşidlerini hacet namazı kıldıklarında gösterecektir. Yapılacak şey, bu noktadan sonra mürşide ulaşıp tâbî olmaktır veya o mürşidin bulunduğu, o kişinin, mürşid arayan kişinin bulunduğu yerde tövbe verebilecek olan, yetkili olan birtakım kardeşleri olacaktır. Onlardan birine ulaşacaktır ve tâbî olacaktır.

İşte tâbî olunca ruhu mutlaka vücudundan ayrılacaktır. 7-8 aylık bir devre içinde de bu ruh mutlaka Allah’a geri dönecektir. Allah’a ulaşacaktır. Allah’a erecektir. Ne olmuştur bu kişi? Ermiş evliya olmuştur. Bu devre normal standartlarda 7-8 aylık bir devredir.

Allah razı olsun.    

Benzer konular