Boşuna Allah’a kul olmaya çalışmamalı mıyız? Çünkü bir türlü samimi bir dilekte bulunamıyoruz ve bu da bizi Allah’ın dostu yapamıyor. Biz cehennem ehli miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Boşuna Allah’a kul olmaya çalışmamalı mıyız? Çünkü bir türlü samimi bir dilekte bulunamıyoruz ve bu da bizi Allah’ın dostu yapamıyor. Biz cehennem ehli miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Boşuna Allah’a kul olmaya çalışmamalı mıyız? Çünkü bir türlü samimi bir dilekte bulunamıyoruz ve bu da bizi Allah’ın dostu yapamıyor. Biz cehennem ehli miyiz?

Sevgili kardeşim, eğer Allah’a ulaşmayı dilemiyorsan kendini cehenneme mahkûm etmişsin demektir.

“Ben rüyamda mürşid görmediğim hâlde, Allah’a kul olmak için perşembe günleri oruç tutup, günde 7 vakit namaz kılıyorum.”

Bir defa daha söyleyelim; rüyada mürşid görmemek, Allah’a ulaşmayı dilememenin ölçüsü değildir. Gerçekten Allahû Tealâ Allah’a ulaşmayı dilemeyenlere mürşid göstermez ama onların başlangıçta, evvelemirde ibadetlerinden zevk alan insanlar olmasını Allahû Tealâ mümkün kılar ve bu da onları, Allah’a kul eder.

Çok güzel bu kardeşimizin yaptığı. “Ben perşembe günleri oruç tutup, günde 7 vakit namaz kılıyorum." diyor. "Ayrıca esmâ-ül hüsna ve zikir yapıyorum.” Güzel. “Bunların hepsi boşuna mıdır? Ayrıca size tâbî oldum bu tâbiiyetin bir kıymeti yok mudur? Çok huzursuzum bütün bunları sürekli düşünüyorum. Ve yaptığım ibadetlerin boşuna mı, olduğunu düşünüyorum, sizin kasetinize bakarak namaz kılıyorum, sizi küçümseyenlere kızıyorum. Benim derdimin çaresi nedir?”

Hacet namazını kıldığınız zaman mürşidi görüp görmemeniz yerine, ibadetlerinizden zevk alıp almadığınıza bakın, bu önemlidir. Mürşidi görmek bundan sonra gelecektir. Her şey bir sıra dahilinde cereyan eder. Allah’a ulaşmayı dileyen kişi ibadetlerinden zevk alan kişidir. Şimdi siz günde 7 vakit namaz kıldığınıza göre, zikir de yaptığınıza göre, esmâ-ül hünsa da çektiğinize göre bunları devam ettirebiliyorsanız, zaten ibadetlerden zevk alıyorsunuz demektir. O zaman neden ibadetleriniz boşa gitsin? Siz Allah’a ulaşmayı dilemişsiniz, Allah da size bu zevkleri vermiş demektir.

Bir defa daha kendinize bakın Ersin Bey kardeşim. İbadetler size sıkıntı vermiyorsa ki, buradan onu çıkartıyorum. Her gün 7 vakit namaz kılıyorsanız, zikrinizi yapıyorsanız. Bunlar size sıkıntı vermiyorsa. O zaman siz Allah’a ulaşmayı dilemişsiniz demektir.

Benzer konular