Yûsuf Suresinin 53. âyet-i kerimesine göre Allahû Tealâ’nın sadece Rahîm esmasıyla tecelli edenlere Gafur ve Rahîm olduğunu söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âyetler ve Sırları » Yûsuf Suresinin 53. âyet-i kerimesine göre Allahû Tealâ’nın sadece Rahîm esmasıyla tecelli edenlere Gafur ve Rahîm olduğunu söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Yûsuf Suresinin 53. âyet-i kerimesine göre Allahû Tealâ’nın sadece Rahîm esmasıyla tecelli edenlere Gafur ve Rahîm olduğunu söyleyebilir miyiz?

Allahû Tealâ Yusuf Suresinin 53. âyet-i kerimesinde diyor ki:

12/YÛSUF-53: Ve mâ uberriu nefsî, innen nefse le emmâretun bis sûi illâ mâ rahime rabbî, inne rabbî gafûrun rahîm(rahîmun).
Ve ben, nefsimi ibra edemem (temize çıkaramam). Muhakkak ki nefs, mutlaka sui olanı (şerri, kötülüğü) emreder. Rabbimin Rahîm esmasıyla tecelli ettiği (nefsler) hariç. Muhakkak ki Rabbim, mağfiret edendir (günahları sevaba çevirendir). Rahîm’dir (rahmet nurunu gönderen ve merhamet edendir).


Ben nefsimi beraat ettiremem (temize çıkaramam). Çünkü nefs şerri emreder. Ama Rabbimin Rahîm esmasıyla tecelli ettiği nefsler hariç. Allah Gafur'dur ve Rahîm’dir. Mağfiret eder (günahları sevaba çevirendir) ve rahmet nurunu gönderir.

Bu âyet-i kerimeye göre Allahû Tealâ’nın sadece Rahîm esmasıyla tecelli edenlere Gafur ve Rahîm olduğunu söyleyebilir miyiz?

Evet, bu âyet-i kerimeye göre sadece Rahîm esmasıyla tecelli ettiği kişilere Gafur ve Rahîmdir. Rahîm esmasıyla tecelli ettiği kişiler için Rahîm esmasını kullandığı zaten bellidir. Gafur da sadece Rahîm esmasını kullandığı taktirde geçerlidir. Sadece Allah’a ulaşmayı dileyenlerin günahlarını sevaba çevirir Allahû Tealâ.
Ne zaman? O kişinin dizaynına bağlı bir olay bu. O kişi Allah’a ulaşmayı dilediği zaman günahları örtülür. Mürşidine ulaşıp tâbî olduğu anda da günahları sevaba çevrilir.

Benzer konular