Nisâ Suresinin 105. âyet-i kerimesinde geçen âyetle hükmetme konusunu âyetleri yaşatmak olarak anlayabilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kur'ân'ın Tamamına Tâbî Olmak » Nisâ Suresinin 105. âyet-i kerimesinde geçen âyetle hükmetme konusunu âyetleri yaşatmak olarak anlayabilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Nisâ Suresinin 105. âyet-i kerimesinde geçen âyetle hükmetme konusunu âyetleri yaşatmak olarak anlayabilir miyiz?

Nisâ-105:

4/NİSÂ-105: İnnâ enzelnâ ileykel kitâbe bil hakkı li tahkume beynen nâsi bimâ erâkallâh(erâkallâhu). Ve lâ tekun lil hâinîne hasîmâ(hasîmen).
Muhakkak ki insanlar arasında Allah'ın sana gösterdiği şekilde hükmetmen için Biz, sana Kitab'ı hak olarak indirdik. Ve ihanet edenlere taraftar olma.


“Şüphesiz insanlar arasında Allah’ın sana gösterdiği şekilde hükmetmek için Biz, sana Kitab'ı hak olarak indirdik. Ve hainlerin savunucusu olma (hainleri müdafaa edenlerden olma).”

“Buradaki âyetle hükmetme konusunu, âyetleri yaşatmak olarak anlayabilir miyiz?”

Âyetle hükmetmek, âyetlerin canlılık muhtevasının devam etmesini ifade eder. Öyleyse burada “Allah'ın sana gösterdiği şekilde hükmetmek için âyetleri, Kitab’ı indirdik.” demesi, O’nun âyetle hükmettiğini gösteriyor, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in.

Âyetleri yaşatmak mı? Evet, yaşatmak. İşte bugün de Kur'ân ayetleri bizim ağzımızdan yaşıyor. Kur'ân âyetleriyle bütün insanlara Allah'ın doğrularını anlatıyoruz.

Benzer konular