Hakiki İncil var mıdır? Kur’ân-ı Kerim arasında fark var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kur’ân-ı Kerim'deki Temel Emirler » Hakiki İncil var mıdır? Kur’ân-ı Kerim arasında fark var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hakiki İncil var mıdır? Kur’ân-ı Kerim arasında fark var mıdır?

Fark vardır. Farklı konular işlenmiştir. Ama İslâm’ın 7 safhası olan esas değişmemiştir:

1- Allah’a ulaşmayı dilemek,
2- Mürşide ulaşıp tâbî olmak,
3- Ruhu Allah’a ulaştırıp teslim etmek,
4- Fizik vücudu Allah’a teslim etmek,
5- Nefsi Allah’a teslim etmek,
6- İrşad olmak,
7- Ve iradeyi teslim etmek.

Bu 7 safha Kur’ân’da da İncil’de de Tevrat’ta da hem farzdır, farz olarak vaaz edilmiştir hem de İncil’de, Tevrat’ta, Kur’ân-ı Kerim’de bu 7 safhanın 7’sini de Tevrat’ta Hz. Musa ve O’na tâbî olanların yaşadığını, İncil’de, Hz. İsa ve O’na tâbî olanların yaşadığını, Kur’ân-ı Kerim’de de Peygamber Efendimiz (S.A.V) ile O’na tâbî olanların yaşadığını söylüyor. 3 kitapta da hepsi farz! Hepsi var. Bütün safhalar var. Hepsi farz! Hepsinin de yaşandığı kesin olarak 3 kitapta da anlatılıyor.

Öyleyse Kur’ân-ı Kerim ile İncillerin ve İncil’in ve Tevrat’ın asılları arasında bu söylediğimiz açıdan bir farklılık yoktur. Onun ötesinde Tevrat’ta da İncil’de de Kur’ân-ı Kerim’de de birçok kıssa anlatılmaktadır. Anlatış biçimi ve kelimelerin seçimi birbirinden farklıdır. Ve bu açıdan yani olayların anlatılışı açısından Tevrat’ın aldıklarını İncil’in almaması söz konusu olabilir. Onların ikisinin aldığını, o olayların anlatılışı istikametinde Kur’ân-ı Kerim’in almaması söz konusu olabilir. Ama özü, esası oluşturan 7 safha 4 teslim, 3 kitapta da hem farzdır hem de o peygamberler tarafından yaşandığı, o peygambere ait olan kitapta mutlaka yer almıştır.

Benzer konular